Varsinais-Suomessa koronapandemia jyllää nyt lapsissa ja nuorissa suhteellisesti vahvemmin kuin koskaan aiemmin – koulujen maskisuositustakin laajennettiin

Uudenkaupungin kouluissa valtaosa oppilaista siirtyi etäopetukseen viime viikolla tehdyllä päätöksellä. Sitä pyritään kuitenkin kunnissa viimeiseen asti välttämään.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP) koronakoordinaatioryhmä kertoo muuttaneensa maskisuositusta kouluissa ja oppilaitoksissa koskemaan peruskoulun oppilaita kolmannesta luokasta lähtien. Aiemmin maskisuositus on koskenut neljäsluokkalaisia ja sitä vanhempia oppilaita.

Maskisuositusta voidaan ulottaa epidemiatilanteen niin vaatiessa koskemaan kunta- tai koulukohtaisesti myös ykkös- ja kakkosluokkien oppilaita, tarvittaessa ennaltaehkäisevästikin, todetaan tiedotteessa.

Etäopetusta ryhmä ei tässä vaiheessa kuitenkaan suosittele.

– Koko epidemian aikana olemme yrittäneet välttää sellaisia päätöksiä, joilla on haitallisia vaikutuksia lasten ja nuorten elämään. Lapsiin ja nuoriin kohdistuvat toimenpiteet ovat viimesijaisia, jonka vuoksi yritämme välttää etä- tai hybridiopetussuositusta kouluihin, VSSHP:n johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo tiedotteessa.

Varsinais-Suomen kunnista Uusikaupunki siirtyi kunnan päätöksellä etäopetukseen, jossa alakoulujen 4.–6. luokkien sekä yläkoulujen oppilaat ovat etäopetuksessa jouluun asti. 

Uudessakaupungissa siirrytään koronan takia etäopetukseen

Viimeisen kahden viikon tartunnoista 40 prosenttia alle 14-vuotiailla

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä koronatartuntojen 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden on nyt 298, joka on maakunnan korkein lukema koko epidemian ajalta.

Epidemia koskee nyt selvästi lapsia ja nuoria, sillä tiedotteen mukaan ilmaantuvuus on nyt alle 12-vuotiailla rokottamattomilla lapsilla ja nuorilla ensimmäistä kertaa epidemian aikana suurempi kuin rokottamattomilla aikuisilla.

Tartunnan saaneiden suurin ikäryhmä muodostuu 0–14-vuotiaista, jotka muodostavat viimeisen kahden viikon ajalta lähes 40 prosenttia kaikista tartunnan saaneista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut