Varsinais-Suomessa lomautukset kasvoivat rajusti – U:gin lukemat seudun synkimpiä autotehtaan vuoksi

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 37 300 työtöntä työnhakijaa. Huhtikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee, mutta koronakriisin myötä se kasvoi nyt 12 800 henkilöllä. Viime vuoden huhtikuusta työttömien määrä yli kaksinkertaistui.

Niin Varsinais-Suomessa kuin koko maassakin työttömien määrän kasvu oli pääosin lomautettujen määrän kasvua.

Hitaimmin työttömien määrä kasvoi Salon seuduilla – voimakkainta kasvu oli Vakka-Suomessa autotehtaan määräaikaisten lomautusten myötä.

Laitilassa työttömiä työnhakijoita oli 16,6 prosenttia, Pyhärannassa 16,1 ja Uudessakaupungissa 30,1. Uudessakaupungissa työttömien työnhakijoiden määrä kohosi vuoden takaisesta kaikkiaan 480 prosenttia, mikä on koko Varsinais-Suomen suurin lukema.

Pitkäaikaistyöttömiä on vähemmän kuin vuosi sitten, mutta määrä kuitenkin kasvoi lievästi huhtikuun aikana. Kolmessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä väheni Varsinais-Suomessa 55 prosentilla eli 5 500 henkilöllä.

Lisää aiheesta

Valmet Automotive käynnisti autotuotannon tiukoin suojatoimin: "Tuotantokatkos jäi melko lyhyeksi, mikä vahvistaa näkymiämme tälle vuodelle"

Uudenkaupungin autotehtaan tuotanto on pysähdyksissä vielä toukokuun alun

Koronan aiheuttama pula komponenteista tuntuu jo Uudenkaupungin autotehtaallakin