Varsinais-Suomi edelleen koronan kiihtymisvaiheessa – nuorten tartunnat lisääntyneet

Tartuntoja tulee nyt lähipiiristä ja perheestä. Ulkomailta tulevien tartuntojen määrä ei ole kasvanut eikä jalkapallon EM-kisaturismiin liittyviä tartuntoja ole enää havaittu.

| Päivitetty

Varsinais-Suomessa jatketaan edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän tiedotteen mukaan virus leviää etenkin rokottamattomien nuorten keskuudessa.

– Ymmärrän hyvin, että nuoret haluavat tavata toisiaan ja nauttia kesästä. Vastuu tautitaakan hillitsemisestä on kuitenkin meidän kaikkien harteilla. Kannustan nuoria aikuisia ottamaan rokotteen omalla vuorollaan, toteaa Tyksin tartuntataudeista vastaava lääkäri Esa Rintala tiedotteessa.

Koronaviruksen ilmaantuvuus jatkoi kasvuaan maakunnassa viime viikolla. Viimeisen 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on Varsinais-Suomessa nyt 63,7.

– Koronarokotteen antama suoja sekä turvaetäisyyksistä ja hygieniasuosituksista huolehtiminen auttavat meitä pitämään tilanteen hallinnassa. Kukaan meistä ei halua ajautua leviämisvaiheeseen jo kesän aikana, hän muistuttaa.

Valtaosa tartunnoista saadaan tiedotteen mukaan lähipiiristä ja samassa taloudessa asuvilta. Myös ravintoloissa on edelleen tapahtunut tartuntoja ja altistumisia. Ulkomailta tulevien tartuntojen määrät eivät ole enää kasvaneet eikä jalkapallomatkailuun liittyviä tartuntoja tai altistumisia ole löydetty lisää.

Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä ei ole Rintalan mukaan kasvanut, sillä moni nuori sairastaa taudin lievänä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut