Varsinais-Suomi edelleen koronapandemian kiihtymisvaiheessa

Koronapandemia on edelleen kiihtymisvaiheessa Varsinais-Suomessa. Tapausmäärät ovat kuitenkin pysyneet edellisviikon tasolla. Koronavirustapauksien kokonaismäärä sairaanhoitopiirin alueella on 25.10. mennessä 874 tapausta.

Noin neljännes kaikista tartunnoista tulee tällä hetkellä omilta perheenjäseniltä, samassa taloudessa asuvilta ja muusta lähipiiristä.

Tartunnan lähteistä Varsinais-Suomessa pystytään tunnistamaan hieman yli 70 prosenttia.

Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä haluaa kiinnittää huomiota riittäviin 1-2 metrin turvaväleihin kaikissa tilanteissa. Erityisesti harrastustoiminnassa etäisyyden pitäminen on ensiarvoisen tärkeää.

– Riittävät etäisyydet ovat tärkeitä kaiken ikäisille. Kannustamme siihen, että seurat ideoisivat turvallisia harjoittelutapoja, jotta lähikontakteja ei synny. Seurat ovatkin tehneet tässä jo erittäin hyvää työtä, sanoo johtajaylilääkäri Mikko Pietilä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä.

Työryhmä ei katsonut voivansa antaa lajikohtaisia ohjeita, vaan kannustaa harrastustoiminnan järjestäjiä suunnittelemaan harjoitukset niin, että lähikontakteja voidaan välttää.

– Erityisesti lähikontaktia sisältävissä urheilulajeissa ja muissa harrastuksissa tulisi käyttää harkintaa siinä, missä laajuudessa toimintaa voidaan jatkaa, jotta koronatartunnoilta voidaan välttyä. Jos koronaepidemian tilanne pahenee nykyisestä, joudumme tiukentamaan suosituksia, Pietilä sanoo.