Varsinais-Suomi lieventää lasten testauskriteereitä kuten Satakuntakin – koko Suomessa 341 uutta tartuntaa, paikkakuntakohtaisia tietoja ei ole

Alle 12-vuotiaan ei enää tarvitse mennä niin herkästi koronatestiin.

| Päivitetty

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (VSSHP) tiedottaa muuttaneensa koronatestaamisen käytäntöjä alle 12-vuotiaiden lasten osalta. Muutos on valtakunnallisen linjauksen mukainen.

Pieniä nuhaoireita potevia alle 12-vuotiaita ei tarvitse enää kaikissa tapauksissa testata. Perusteltua näytteenotto on silloin, kun lapsella on todettu altistus koronavirustartunnalle, kun hänen perhepiirissään on yli 16-vuotiaita joilla ei ole täyttä rokotussuojaa, tai kun lääkärin arvio sitä edellyttää.

Sama muutos lasten testauskriteereihin tehtiin Satakunnassa viime viikolla.

Lieväoireisia lapsia ei siis tarvitse enää testata niin usein, mikä on toki lapsille itselleenkin mielekkäämpää, VSSHP:n tiedotteessa todetaan. Tärkeintä on jäädä lievissäkin oireissa kotiin.

Muitakin viruksia, kuten rinovirusta ja lapsille tyypillistä RS-virusta, on liikkeellä nyt runsaasti. 

– Luultavasti on useimmissa tapauksissa kyseessä joku muu virus, kuin korona. Viruksesta riippumatta selvien oireiden aikana on syytä pysyä kotona. Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo tiedotteessa.

341 uutta, paikkakuntakohtaisia tartuntamääriä ei tiedossa

Suomessa tilastoitiin maanantaina 341 uutta koronavirustartuntaa.

THL kertoi puolenpäivän jälkeen Twitterissä, että tältä päivältä ei ole tarjolla paikkakuntakohtaisia tartuntalukuja. Syynä ovat tekniset ongelmat.

Sunnuntaina tartuntoja tilastoitiin vain 51, sillä silloinkin tietojärjestelmähäiriöt hidastivat raportointia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut