Varttuneen väen viikolla lähimatkaillaan Laitilassa - Kohteena muun muassa Untamalan Kylätalo

Varttuneen väen viikolla lähimatkalla käydään muun muassa Untamalan Kylätalo Ventolassa. Kuva: Tuulia Kujanpää

Laitilassa vietetään Varttuneen väen viikkoa maanantaista perjantaihin 3.-7. lokakuuta.

Maanantaina tapahtuu kaupunginkirjastossa kello 12.30 alkaen. Kirjastossa nähdään muun muassa Ansan ja Taunon NukkeTeatteri Kupletti -esitys ja kuullaan Matti Beckerin luontokokemuksia.

Tiistaina Laitilan Kinossa esitetään elokuva Sieniretki, jonka pääsee katsomaan kuuden euron hintaan. Hintaan sisältyy kahvi.

Keskiviikkona voi osallistua kymmenen euroa maksavalle lähimatkailukierrokselle, jonka vetävät Laitilan oppaat. Kierroksen aikana käydään kahvilla Untamalan Kylätalo Ventolassa. Kierroksen ennakkoilmoittautiminen kirjaston kautta on päättynyt 28. syyskuuta.

Torstain ohjelmasta vastaa Laitilan seurakunta, ja ikäihmisillä on mahdollisuus on osallistua Pyhän Mikaelin kirkossa ehtoollishartauteen kello 11, jonka jälkeen on keittolounas Kirkkokodissa.

Viikko huipentuu perjantaina uudistuneessa Juhlatila Fordsonissa vietettävään pääjuhlaan. Ohjelmassa on mukavaa yhdessäoloa, musiikkia ja arvontaa sekä päivätanssit Wakkarit-yhtyeen tahdissa. Pääjuhlaan ei ole pääsymaksua ja puffetti palvelee paikan päällä.

Viikkoa varten voi tulostaa Laitilan kaupungin sivuilta tapahtumapassin, johon saa tapahtumien yhteydessä leiman. Passin voi palauttaa missä tilaisuudessa vain ja näin osallistuu arvontaan, joka suoritetaan perjantaina pääjuhlassa. Yksikin leima riittää, koko passia ei tarvitse kerätä täyteen.

Varttuneen väen viikko on Laitilan tapa viettää Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenviikko -tapahtumaa, jonka myötä halutaan kiinnittää huomiota ikäihmisten hyvinvointiin ja kannustaa eri tahoja järjestämään tapahtumia.