Västäräkit tulivat ja peippo laulaa - kirjosieppoa odotellaan

Suoma-myrsky pysäytti lintumuuton varsin tehokkaasti ainakin hetkeksi, mutta kevään eteneminen näkyy Rauman seudulle saapuneissa muuttolinnuissa siitä huolimatta.

BirdLife Suomen Tiira-havaintojärjestelmän mukaan västäräkkejä havaittiin jo pitkin viime viikkoa niin Rauman keskustan tuntumassa kuin esimerkiksi Pyhäjärviseudullakin. Kyse on vielä yksittäisishavainnoista tai muutaman linnun joukoista, mutta monelle juuri västäräkin saapuminen on kevään tärkeä rajapyykki.

Peippo sen sijaan laulaa jo varsin yleisesti eri puolilla Rauman seutua. Ja vaikka kottaraisia tulee vielä parvittain, on osa linnuista jo selvästi varaillut itselleen pihapönttöä.

Kurjista tehdään koko ajan uusia havaintoja, joskin suuret massat odottavat vielä eteläisiä virtauksia. Osa kurkipareista on jo siirtynyt omalle pesimäreviirilleen. Tällaisia havaintoja on muun muassa Otajärveltä.

Ennustettu sään lämpeneminen ja tuulten heikkeneminen tuonevat roimasti lisää muuttajia. Seuraavaksi odotetaan muun muassa kirjosieppoa, josta ei ole vielä havaintoja Rauman seudulta.