Västäräkkitunnustelijat tulivat, samoin kuovit - merimetsoja on jo satapäisinä parvina

Kun ilmat vielä lämpenevät ja hyönteismäärät niiden mukana, voidaan alkaa vähitellen odottaa jo ensimmäisiä pääskyjä, pajulintuja ja kirjosieppoja.

Kevät on keikkumisestaan huolimatta kantanut Rauman seudulle uusia muuttolintulajeja. 

Esimerkiksi kurjet tulivat jo edellisten viikkojen aikana, ja pääsiäisenä yksilömäärät ovat hieman kasvaneet. Pääjoukot eivät kuitenkaan ole vielä saapuneet maahan.

Myös västäräkkien tunnustelijat - joista osa voi tosin olla Suomessa talvehtineitakin lintuja - ovat saapuneet. Riukhäntiä on nähty jo ennen aprillipäivää, ja pääsiäisviikonloppuna yksittäisiä lintuja havaittiin muun muassa Pyhärannassa, Eurassa ja Säkylässä. Rauman Koilahdella västäräkkejä liikuskeli peräti neljä yksilöä.

Peltomaisemien ensimmäiset kuovitkin on jo nähty ja kuultu. Pääsiäisenä yksittäisiä pitkänokkia oli ainakin Raumalla, Eurassa ja Laitilassa.

Meren puolella kevään etenemisestä kertoo muun muassa merimetsojen saapuminen pesimäsaarien liepeille. Lintuja on nähty jo satojenkin yksilöiden joukkoina. 

Havainnoista kertoo BirdLife Suomen Tiira-havaintojärjestelmä.

Kun ilmat vielä lämpenevät ja hyönteismäärät niiden mukana, voidaan alkaa vähitellen odottaa jo ensimmäisiä pääskyjä, pajulintuja ja kirjosieppoja. Euroopan lintuhavantoja keräävä EuroBirdPortal kertoo, että esimerkiksi räystäspääskyjä on Ruotsin puolella jo Tukholman eteläpuolella.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut