Vauhti on kiihtymässä Rauman telakalla

Alkuvuosi on näyttänyt telakoiden kannalta hyvältä, kun suhdanteet ovat kääntyneet nousuun maailman risteilijämarkkinoilla. Turun telakalla tilauskantaa on vuosiksi eteenpäin, kun kolmen Mein Schiff aluksen lisäksi telakalla valmistetaan Tallinkin LNG-käyttöinen nopean matkustaja-autolautta ja vuosina 2019–2022 kaksi Carnivalin risteilyalusta.

Alan nousukausi alkaa näkyä myös Raumalla. Telakalla toimiva Rauma Marine Constructions Oy (RMC) palkkasi maalis-huhtikuun vaihteessa kymmenen uutta ihmistä työsuhteeseen.

Erikoisalusten ja autolauttojen rakentamiseen tähtäävä yritys on laivatarjousten lisäksi viime aikoina tavoitellut teräsrakentamisen tilauksia. Tällä hetkellä RMC:tä on työllistänyt Arctia Shippingin kanssa vuoden 2017 loppuun voimassa oleva huoltosopimus monitoimimurtajien huollosta.

– Osa projekteista on kuumempia kuin toiset. Tällä alalla ei kakkostilasta voi juhlia yhtään. Silloin ollaan vain hiljaa ja yritetään uudestaan, yrityksen toimitusjohtaja Heikki Pöntynen totesi tammikuun lopussa.

Nyt RMC jatkaa palkkauksiaan, sillä yritys hakee näyttävällä rekrytointikamppanjalla kymmentä laivan- ja teräsrakentamisen ammattilaista.

Länsi-Suomen tietojen mukaan rekrytoinneilla valmistaudutaan uuteen projektiin, joka julkistetaneen lähipäivinä.