Veden varaan joutunut mies, puukotus Turun keskustassa ja runsaasti kotihälytyksiä – Lounais-Suomen poliisin vappu sujui kuitenkin pääosin rauhallisesti

Kotihälytyksien määrä kasvoi viime vuodesta liki 40 prosenttia.

Vapunvietto sujui Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella varsin rauhallisesti, toteaa poliisi tiedotteessaan.

Turussa perjantaina tapahtunutta puukotustapausta lukuunottamatta vakavia väkivallantekoja ei tapahtunut. Puukotus sattui Turun keskustassa Maariankadulla puoli viiden aikaan vappuaattona, kun mies puukotti toista miestä ylävartaloon. Uhrilla ei ole hengenvaaraa.

Tekijä on toistaiseksi yhä kateissa, ja asiaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Poliisin mukaan koleahko sää sai kaupunkien keskustoissa suuren osan kaupunkien keskustoissa liikkeellä olleista ihmisistä siirtymään sisätiloihin. Poliisi saikin runsaasti kotihälytyksiä.

Kotihälytykset koskivat pääosin kovaa meteliä ja häiriköiviä henkilöitä. Kotihälytyksiä tuli kaiken kaikkiaan kolmen päivän aikana 143, kun viime vuonna vastaava lukema oli 103. Kasvua oli siis lähes 40 prosenttia.

Paraisilla poliisi suoritti henkilön etsintää saatuaan sunnuntaina yöllä ilmoituksen merialueella kaatuneesta veneestä. Ilmoituksen mukaan veneessä oli ollut kaksi miestä, jotka joutuivat veden varaan.

Toinen miehistä pääsi kertomansa mukaan uimalla rantaan, mutta toinen jäi kateisiin. Länsi-Suomen merivartiosto teki alueella kattavia etsintöjä, mutta miestä ei löytynyt.

Sunnuntaiaamulla poliisi ottikin etsintävastuun ja teki etsintää koko päivän niin maalla kuin merellä. Apuna ovat olleet merivartiosto, Vapaaehtoinen pelastuspalvelu eli Vapepa sekä pelastuslaitos.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut