Veikö uusi tielinjaus asiakkaat Eurajoelta? – näin kertovat paikalliset toimijat

Kunnan palvelut eivät ole enää niin helposti ohikulkijoiden saavutettavissa.

Uuden S-marketin pitäisi avautua ensi kesään mennessä Eurajoelle. Keulan toimitusjohtajan Mika Marttilan mukaan kasitien uusi osuus on näkynyt lähinnä kylmäasemalla tankkausmäärien laskuna. Ohikulkijat eivät enää samalla tavalla pysähdy tankkaamaan kuin ennen.

Valtatie 8:n uusi osuus Eurajoella on nyt ollut käytössä vuoden päivät. Kun tie avattiin, heräsi huoli, painuuko Eurajoen keskusta unholaan autojen viilettäessä kauempaa ohi.

Länsi-Suomi kysyi asiaa paikallisilta toimijoilta.

ABC-kylmäasema Eurajoella on ollut monen ohikulkijan pikapysähdys. Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila kertoo, että aikaisempaan verrattuna tankkauskäynnit ovat vähentyneet.

– Asema on sen verran kaukana, etteivät ohikulkijat pysähdy sinne tankkaamaan. Nyt se on jäänyt pääasiassa kuntalaisten käyttöön.

Volyymi on kuitenkin sen verran korkea, että toiminta kannattaa. Uusi kylmäasema valmistuu pikapuoliin uuden S-marketin kanssa samalle tontille.

– Uskomme, että sen käyttö vain vahvistuu, kun uusi kauppa avataan, Marttila huomauttaa.

Ostoksille nyt mukavampi poiketa

Vanhan kasitien osuuden toisella puolella K-supermarket Eurajoen Portissa liikennevirran hiljentyminen on myös huomattu.

Kauppias Jarkko Kuikka kertoo, että ohikulkuasiointi on vähentynyt.

– Toisaalta olemme saaneet esimerkiksi mökkiläisiltä positiivista palautetta, että nyt poistuminen Eurajoelta varsinkin Rauman suuntaan sujuu paljon paremmin.

Eurajoen Portissa on meneillään tällä hetkellä mittava laajennus, jonka jälkeen myymälätila kasvaa noin 300 neliöllä.

Kauppaan on saatu jo käyttöön lisäkassa sekä sähköautojen latausasema.

Vanha kauppa edelleen kaupan

Isomman S-marketin valmistuminen lisää keväällä kilpailuasetelmaa, mutta Kuikan mukaan Eurajoen Portin laajennus ei ole pelkästään vastaus siihen.

– Keskolla on ollut laajennussuunnitelma olemassa jo pitkään, mutta nyt se vihdoin päästään toteuttamaan. Taustalla on ollut krooninen pula tilasta, johon nyt saadaan helpotusta.

Rakentamis- ja laajentamisintoa uusi tieosuus ei ole siis laimentanut. Samaan keskittymään uuden S-marketin läheisyyteen rakentaa myös Tokmanni oman myymälänsä.

Eurajoen keskustassa oleva vanha S-marketin rakennus on tarkoitus myydä. Vielä ei ole ilmaantunut potentiaalisia ostajaehdokkaita.

– Keskustelua on kyllä ollut, mutta nimiä ei ole saatu paperiin. Rakennus on edelleen kaupan, Marttila kertoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut