Venäjää virtuaalisten luokkakavereiden kanssa

Kun Marjo Havia aloittelee venäjän kielen tuntia Euran lukiossa, mukaan liittyy videokuvan välityksellä myös kaksi Säkylän seudun lukion oppilasta. Luurit päässä videokuvissa näkyvät oppilaat ovat Aaron Ali-Marttila ja Kristian Kalmari.

– Kurssien käyminen videon välityksellä tuntuu jo aika tavalliselta, Ali-Marttila kuvailee.

– Videokursseissa on myös se hyvä puoli, että tunneilla käydyt asiat yleensä nauhoitetaan ja niihin voi palata jälkikäteen.

Tällä hetkellä Eurasta lähialueen kouluihin videoidaan venäjän kielen kursseja, mutta niin on tehty myös ranskan kurssien kohdalla. Euraan on puolestaan ostettu Kankaanpäästä espanjan kielen kursseja videon välityksellä.

– Tällöin pystymme tarjoamaan mahdollisuuden espanjan opiskeluun, vaikka vain yksi opiskelija olisi siitä kiinnostunut, Euran lukion rehtori Jukka Pirttimäki kertoo.

Ensisysäyksensä Euran lukio sai videoituihin kursseihin vuonna 2009, kun se yhdistettiin hallinnollisesti Kiukaisten lukioon ja yhteistyö koulujen välillä oli tiivistä.

– Sen lisäksi, että videoidut kurssit laajentavat maaseutulukioiden kurssitarjontaa, totuttavat ne myös opiskelijoita tulevaan. Korkeakouluissa ja esimerkiksi työelämän täydennyskoulutuksissa käytetään paljon videoyhteyksiä, Pirttimäki sanoo.

Lue lisää keskiviikon Länsi-Suomesta.