Vene ajelehti ilman matkustajia Rihtniemessä - Pelastushelikopteri lensi paikalle Turusta

Hätäpuheluun johti itsekseen ajelehtinut, perämoottorilla varustettu pienvene. Sen kyydissä olivat kahdet pelastusliivit, reppuja ja vaatteita sekä kaksi matkapuhelinta. Kyytiläiset kuitenkin puuttuivat.

| Päivitetty

Pyhärannan Rihtniemen vesillä nähtiin perjantai-iltana etsintäoperaatio, jossa tarvittiin myös Länsi-Suomen merivartioston pelastushelikopteria.

Puoli kahdeksan jälkeen soitettuun hätäpuheluun johti itsekseen ajelehtinut, perämoottorilla varustettu pienvene. Sen kyydissä olivat kahdet pelastusliivit, reppuja ja vaatteita sekä kaksi matkapuhelinta. Kyytiläiset kuitenkin puuttuivat.

- Kone oli nostettu ylös ja se oli kylmä, joten mikään ei viitannut hätään. Veneen varusteiden vuoksi tilanne vaikutti kuitenkin omituiselta, kertoo meripelastusjohtaja Kristian Hermansson meripelastuskeskus Turusta.

Ensimmäisenä paikalla oli poliisi, jolle hätäilmoitus tuli ensin. Poliisi yritti selvittää veneen omistajaa veneestä löytyneiden tavaroiden perusteella.

Pian aloitettiin kuitenkin meripelastustehtävä, johon hälytettiin Super Puma -meripelastushelikopteri sekä Rauman merivartioaseman partio. 

Etsintä päättyi suhteellisen nopeasti ja onnellisesti, kun lähisaaressa havaittin kaksi viittilöivää ja hyvissä voimissa olevaa henkilöä, jotka olivat olleet saaressa riistaruokinnan merkeissä.

- He eivät olleet laittaneet venettä kiinni tai nostaneet sitä kunnolla ylös, joten tuulenpuuska oli vienyt veneen mennessään. Kun puhelimet olivat veneessä, he jäivät saareen jumiin, Hermansson kertoo.

- Onneksi kansalainen ilmoitti asiasta ja tehtävä saatiin nopeasti pakettiin.

"Jokaisella pitäisi olla 112-applikaatio"

Hätäilmoituksen älypuhelimen 112-apilla tehnyt Matti Niiranen kiittää viranomaisia ripeästä toiminnasta. Hänellä on myös vetoomus kaikille.

- Täytyy sanoa, että jokaisella kyllä pitäisi olla puhelimessaan valmiina 112-applikaatio.

Ilmainen sovellus soittaa hätäkeskukseen ja ilmoittaa samalla soittajan sijaintikoordinaatit tarkasti. Tämä helpottaa ja nopeuttaa pelastajien työtä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut