Vene on alttiina vahingoille myös talviteloilla

Venevahinkoja sattuu melko runsaasti myös talvella, vaikka talviteloille siirretyn veneen ajatellaankin usein olevan turvassa.


- Joka kolmas venevahinko sattuu syys-huhtikuun aikana, kun veneet ovat pääosin telakalla. Veneitä piinaavat talvella tyypillisesti haastavat sääolosuhteet ja varkaudet, korvauspäällikkö Mikko Vaitomaa If Vahinkovakuutusyhtiöstä toteaa.

Venettä on pidettävä silmällä talvellakin. Esimerkiksi veneen talvipeite voi murtua raskaan lumen ja jään painosta, jolloin sään lauhtuessa vastassa on vesivahinko ja sään uudestaan pakastuessa puolestaan jäätymisvahinko.

Myös voimakas tuuli voi vahingoittaa telakalla olevia veneitä, jos venettä suojaava katos tai pukki sortuu. Pukkien tuleekin kestää enemmän kuin veneen oma paino, sillä puuskittainen tuuli ja kasautuva lumi aiheuttavat lisärasitusta pukin rakenteille.

- Jos vene tippuu pukilta, tuloksena on yleensä pahaa jälkeä. Kannattaa käydä katsomassa venettä säännöllisesti talven aikana ja tarkistaa samalla, että pukki on paikoillaan tukevasti, Vaitomaa vinkkaa.