Veneilijä ajoi useita merimaileja taju kankaalla Taivassalossa


Perjantaiaamuna heti kello yhdeksän jälkeen keski-ikäinen mieshenkilö soitti meripelastuskeskukseen ja kertoi heränneensä purjeveneestään keskeltä tuntemattoman saaren kaislikkoa. Mies kertoi muistavansa olleensa torstai-iltana Taivassalon Omenasaaren kupeessa matkalla Velkuan Teersaloon, mutta Omenasaaren jälkeisistä tapahtumista hän ei muistanut mitään.

Meripelastuskeskus käynnisti etsinnät miehen paikantamiseksi hälyttämällä merivartiolaiva Uiskon venepartion alueelle.

Noin puolentoista tunnin etsintöjen jälkeen venepartio paikansi miehen Mynälahden suulta Taipalus- nimisen saaren rantakaislikosta.

Miehen aiemmin meripelastuskeskukselle kertomat seikat eivät selittäneet hänen löytöpaikkaansa. Partion haastatellessa miestä selvisi, että hän oli nukahtanut jossakin Omenasaaren paikkeilla ja ajanut venettään yli viisi merimailia päätyen lopulta syvälle kaislikkoon.

Mies siis löytyi yli kuuden merimailin päästä määränpäästään, eikä hän muistanut mitään arviolta tunnin kestäneestä venematkastaan.

Uiskon venepartio irrotti purjeveneen kaislikosta ja hinasi veneen turvasatamaan. Mies siirrettiin ambulanssilla jälkitarkastukseen terveyskeskukseen.

Merivartiosto kehottaa veneilijöitä miettimään tarkkaan, onko syytä jatkaa venematkaa väsyneenä vai olisiko järkevämpää rantautua ja levätä kunnolla ennen matkan jatkamista.

Vesiliikenteessä pätevät ihan samat periaatteet kuin tieliikenteessä: väsyneenä on syytä keskeyttää matka ensimmäisellä mahdollisella pysäkillä niin vesillä kuin maissakin.