Veneilijät saavat jälleen Luvian Laitakarista polttoainetta – "Uusi asema on paremmassa ja turvallisemmassa paikassa"

Laitakarin uusi polttoainejakelujärjestelmä palvelee myös suurempia veneitä.

Luvian Laitakari saa alueen palvelujen kannalta tärkeän lisän, kun polttoaineen jakelupiste avattiin jälleen veneilijöille. Alueella on aiemmin ollut polttoainemyyntiä, mutta uusien viranomaismääräysten vuoksi palvelua ei ole ollut tänä kesänä. Se on aiheuttanut harmitusta niin alueen yrittäjissä kuin veneilijöissä.

Polttoainejakelupisteen taustalla olevien Petri Peltomaan ja Jyrki Suhosen mukaan uusi asema sijoittuu nyt parempaan ja turvallisempaan paikkaan ja takaa nykyään palvelut myös sijaintinsa johdosta isoimmille veneille.

Jakelupisteestä voi tankata 98-bensiinin ja dieselin lisäksi moottoripolttoöljyä.

– Idea polttoaineiden myyntiin lähti alkujaan alueen yrittäjien huolesta Laitakarin alueen kehittymiselle koska veneilyn kannalta yksi tärkeä elementti puuttui, Peltomaa ja Suhonen kertovat tiedotteessa.

Kaksikon mukaan projekti on puristettu kasaan nopealla aikataululla kesken kesälomasesongin.

– Tämän tyyppisen liiketoiminnan käynnistäminen vaatii valtavaa suunnittelua ja viranomaisyhteistyötä sekä kattavaa turvallisuussuunnittelua ja materiaalia. Isona tukena prosessissa on ollut erinomainen viranomaisyhteistyö Eurajoen kunnan, Satakunnan pelastuslaitoksen ja ELY-keskuksen kanssa, unohtamatta Laitakarin osakaskuntaa sekä useita paikallisia ja lähikuntien urakoitsijoita, Peltomaa ja Suhonen kehuvat.