Veroilmoitusten ensimmäiset määräpäivät lähestyvät – palkansaajilla kolme takarajaa toukokuussa, katso lista päivämääristä

Arkistokuva: Juha Sinisalo

Verohallinto tiedottaa vahvistaneensa henkilöasiakkaiden ja toiminimiyrittäjien viime vuoden veroilmoitusten palautusaikataulun.

Ensimmäisenä veroilmoituksensa palauttavat maa- ja metsätaloudenharjoittajat sekä toiminimiyrittäjät maalis-huhtikuussa.

Palkan- ja eläkkeensaajien veroilmoitusten määräpäivät taas ovat toukokuussa, joten suurin osa suomalaisista tekee veroilmoituksensa loppukeväästä. Näitä määräpäiviä on kaikkiaan kolme.

Veroilmoitusten määräpäiviä on koostettu tämän jutun loppuun.

Verohallinto muistuttaa, että kaikki veroilmoitukset voi nykyisin tehdä OmaVero-verkkopalvelussa. Siellä maa- ja metsätalouden sekä elinkeinotoiminnan veroilmoitukset voi tehdä jo nyt.

Palkansaajat ja eläkeläiset alkavat saada esitäytettyjä veroilmoituksiaan maaliskuun lopusta lähtien. Veroilmoitukset tulevat täytettäväksi joko postitse ja OmaVerossa tai pelkästään OmaVerossa käyttäjän oman valinnan mukaan.

Veroilmoitusten määräpäivät tiivistetysti

2.3.2020:

Metsätalouden veroilmoitus niillä Suomessa asuvilla metsänomistajilla, joilla ei ole maatalous- tai elinkeinotoimintaa

Maatalousyhtymien maatalouden veroilmoitus

Arvonlisäveroilmoitus, jos verokausi on kalenterivuosi. Myös arvonlisäveron maksun määräpäivä

Hakemus energiatuotteen valmisteveron palauttamiseksi

2.4.2020:

Maatalouden veroilmoitus

Maataloudenharjoittajien ja heidän puolisoidensa esitäytetty veroilmoitus henkilökohtaisista tuloista

Toiminimiyrittäjien veroilmoitus yritystoiminnasta. Toiminimiyrittäjien ja heidän puolisoidensa esitäytetty veroilmoitus henkilökohtaisista tuloista

Niiden metsänomistajien veroilmoitus, joilla on maatalous- tai elinkeinotoimintaa

Elinkeinoyhtymien veroilmoitus

5.5.2020:

Palkan- ja eläkkeensaajien esitäytetyn veroilmoituksen ensimmäinen määräpäivä. Jos tiedoissa on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset pitää ilmoittaa tähän mennessä. Jokaisen oma henkilökohtainen määräpäivä näkyy omalla veroilmoituksella.

Kiinteistöveroilmoituksen määräpäivä. Jos kiinteistötiedoissa on korjattavaa, korjaukset pitää ilmoittaa tähän mennessä.

12.5.2020:

Palkan- ja eläkkeensaajien esitäytetyn veroilmoituksen 2. määräpäivä. Jos tiedoissa on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset pitää ilmoittaa tähän mennessä.

19.5.2020:

Palkan- ja eläkkeensaajien esitäytetyn veroilmoituksen 3. määräpäivä. Jos tiedoissa on täydennettävää tai korjattavaa, täydennykset pitää ilmoittaa tähän mennessä.

Lähde: Verohallinto

Lisää aiheesta

Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse

Askarruttaako esitäytetty veroilmoitus? – Verohallinto vastaa 5 yleisimpään kysymykseen

Veroilmoitus on nyt erilainen kuin ennen: palautukset ja mätkyt tulevat entistä aikaisemmin