Verorekka saapuu Rauman torille ensi lauantaina

Verorekka tarjoaa tukea erityisesti verkkoilmoittamiseen, joten paperisia veroilmoituksia sinne ei voi palauttaa. Kuva: LS-arkisto/Esa Urhonen

Verohallinnon Verorekka kiertää Suomea 16.4.−13.5 Rekassa verohallintolaiset auttavat täydentämään veroilmoituksen verkossa, opastavat verkkopalvelun käytössä ja vastaavat veroilmoitusta koskeviin kysymyksiin.

Verorekka pysähtyy 7.5.2016 päiväksi Rauman torille. Veroilmoitusasioihin on saatavilla ohjausta ja vastauksia klo 10–15.

Rekassa voi Veroilmoitus verkossa -palvelun lisäksi tutustua muihinkin Verohallinnon sähköisiin palveluihin ja chattiin. Chatissa saa myös apua veroilmoituksen tekemiseen.

Verorekkakiertueen tavoitteena on rohkaista asiakkaita sähköisen palvelun käyttöön. Rekan henkilökunnan kanssa voi käydä yhdessä läpi Veroilmoitus verkossa -palvelua. He vastaavat sekä verkkopalvelua että veroilmoituksia koskeviin kysymyksiin.

- Haluamme tehdä veroasioiden hoitamisesta mahdollisimman helppoa ja tarjota apua siellä, missä ihmiset liikkuvat. Tämä on hyvä tilaisuus käydä kysymässä, jos joku asia veroilmoituksen täydentämisessä verkossa mietityttää, kertoo viestintäpäällikkö Pirjo Korvola.

Rekkaan kannattaa ottaa omat pankkitunnukset mukaan. Verorekka tarjoaa tukea erityisesti verkkoilmoittamiseen, joten paperisia veroilmoituksia sinne ei voi palauttaa.