Verovilpistä voi vihjata nyt verkossa

Verohallinto on avannut verkkolomakkeen verovilppivihjeitä varten. Lomake on julkaistu vero.fi-palvelussa kysymykset ja asiakaspalautteet -sivuilla.

– Verohallinto panostaa sähköiseen asiointiin, joten on luonnollista, että myös vihjeitä otetaan vastaan sähköisesti. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa vihjetiedot tulevat pääosin verkkolomakkeen kautta, yritysverotusyksikön verotarkastuslinjan johtaja, apulaisjohtaja Raija Seppälä kertoo.

Verovilppivihjeitä varten julkaistu lomake annetaan nimettömänä. Lomakkeeseen ei toistaiseksi voi liittää liitetiedostoja.

– Lomakkeella kysytään sellaisia tietoja, jotka ovat merkityksellisiä vihjetiedon jatkokäsittelyn kannalta. Tästä syystä kohteen nimi, paikkakunta, tapahtumavuosi ja arvio euromäärästä ovat pakollisia, Seppälä kertoo.

Yksityishenkilöiltä tulee verohallintoon vuosittain noin 3 000 erillistä vihjetietoa. Kaikki ilmoitukset vastaanotetaan ja kirjataan. Saaduista vihjetiedoista noin 40–50 prosenttia johtaa johonkin selvittelytoimenpiteeseen. Verotarkastuksen kohteeksi vihjetiedoista päätyy noin 15–20 prosenttia.