"Vertailkaa putkiremonttimenetelmiä etukäteen"

Perinteisessä putkiremontissa avataan paljon rakenteita. Kuvassa putkimies Lauri Niitamo LVT-Putki Oy:stä sovittaa pyykinpesukoneen poistoletkua. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Pitkään alalla ollut eurajokelainen Jarmo Sallila on huolissaan, osataanko taloyhtiöissä miettiä riittävän perusteellisesti, kuinka putkiremontti kannattaa toteuttaa sekä paljonko huoneistoihin halutaan jättää vanhaa.

Hän viittaa esimerkiksi siihen, että putken sisäpuolinen sukitus ja ruiskuvalu eivät pysty korjaamaan painumia, joita viemäriputkissa toisinaan on. Ne pitää korjata perinteisesti ennen kuin pystytään sukittamaan tai ruiskuvalamaan.

Uudet, kevyemmät menetelmät houkuttavat halvemman hintansa ja nopeamman toteutusaikataulunsa takia. 

- Viemärit pitäisi kuvata ennen kuin tehdään päätös menetelmästä sekä vertailla eri menetelmiä.

Picote Oy antaa sukitukselle 15 vuoden takuun, kun taas NewLiner Suomi Oy lupaa sukitukselle ja ruiskuvalulle uutta putkea vastaavan kestoiän eli 40 vuotta.

Perinteinen putkiremontti on Putkiremonttibarometrin mukaan hinnaltaan noin 436 euroa ja putkien sisäpuoliset korjaavat menetelmät 191 euroa, kun mukaan ei lasketa pääkaupunkiseutua. Hinta on siis yli kaksi kertaa kalliimpi eikä kuten päivän lehden otsikossa virheellisesti mainitaan yli puolet.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.