Vesa-Matti Loiri ja Iiro Rantala ensi kesänä Pori Jazziin

Pori Jazzissa nähdään ensi kesänä Vesa-Matti Loiri ja Loiri All Stars sekä Iiro Rantalan uusi Super Trio. Heinäkuun 21. päivä Kirjurinluodon konserttipuiston päälavalla esiintyvät myös malilainen maailmanmusiikkiduo Amadou & Mariam sekä suomalais-ranskalainen duo Eva & Manu.

Vesa-Matti Loiri ja All Stars -kokoonpano tekee Pori Jazzissa alkuvuoden ja kesän ainoan esiintymisensä. Vesku Loiri sekä Lenni-Kalle Taipaleen ja Kalle Torniaisen johtama huippukoonpano räätälöi Poriin erikoisohjelman, jossa kaikki rakkaimmat Loiri-klassikot esitetään jazzahtavasti. Loiri on esiintynyt Pori Jazzissa 70-luvulta lähtien, mutta nyt häntä kuullaan ensimmäisen kerran Kirjurinluoto Arenan lavalta. 

Toinen suomalaisen rytmimusiikin peruskivi Iiro Rantala esittelee Kirjurinluodossa uuden Super Trionsa, jossa soittavat ruotsalainen basisti Lars Danielsson ja saksalainen rumpali Wolfgang Haffner. Pori Jazzin konsertti on uuden trion ensiesiintyminen, ja siinä kuullaan pääasiassa trion jäsenten omia sävellyksiä ja muutamia lainakappaleita.

Kirjurinluodon konsertissa esiintyvät myös malilainen maailmanmusiikkiduo Amadou & Mariam, jonka ilmaisu yhdistää bluesia ja afrikkalaista folkia. Amadou & Mariam muistetaan mm. vuoden 2006 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen tunnuskappaleesta "Celebrate the Day".

Kirjurinluodossa esiintyy myös duo Eva & Manu. Taiteilijanimien takaa löytyvät jyväskyläläinen Eeva Louhivuori ja pariisilainen Emmanuel Leudic. He tutustuivat Bostonissa maineikkaassa Berklee College of Musicissa ja ryhtyivät tekemään yhdessä musiikkia, jota he itse määrittelevät sanoilla luomu, folk ja rock.

Pori Jazzin päätöspäivän lipunmyynti on alkanut Lippupalvelun myyntipisteissä. Tapahtuman koko ohjelma julkaistaan maalis-huhtikuussa.