Vesijumppa on yksi Makiksen kesän uutuuksista – "Tekemistä löytyy vauvasta vaariin"

Vesiliikuntaa, kuntouintialue, Rauman ainoa 18-reikäinen minigolfrata ja tuoreita vohveleita, listaa Joel Tervonen maauimalan uutuuksia.

| Päivitetty

”Sunny, yesterday my life was filled with rain...”Anna Karenius napauttaa soimaan Boney M:n diskohitin 1970-luvun puolivälistä, ja vesijumppa voi alkaa. Aurinko kimmeltää Rauman maauimalan eli Makiksen altaassa, ja kokeneista vesijumppaajista koostuva testiryhmä juoksee, hyppii ja potkii Kareniuksen käskyjen tahdissa.

– Ihanaa jumpata ulkoaltaassa, oli jumppaajien yksimielinen tuomio.

26-asteinen vesi lämmittää sopivasti, vaikka keli olisi koleampikin.

Minigolfradassa on 18 reikää, esittelee Joel Tervonen. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman ainoa minigolfrata

Vesiliikunta on yksi toukokuun lopussa avautuneen Makiksen uutuuksista. Sitä ja muuta ulkoliikuntaa uimalan alueella tuottaa Wellness Friski.

Altaaseen tulee lisäksi kuntouintialue, mutta tilaa on reilusti edelleen myös vapaaseen polskutteluun ja reunalta hyppelyyn.

Rauman ainoa minigolfrata on myös Makiksessa.

– Halusimme panostaa siihen, että koko perhe vauvasta vaarin löytää täältä jotain tekemistä, toteaa Joel Tervonen ja kertoo, että kesällä Makiksessa paistetaan myös tuoreita vohveleita, niin kuin silloin ennen.

Tervonen on yksi nelikosta, jonka Rauman kaupunki valitsi viime maaliskuussa pyörittämään maauimalan toimintaa.

Tervosen lisäksi muita osakkaita ovat Mikael Eklöf, Sami Haapanen ja Pasi Hirvonen.

Matalalla kynnyksellä

Friskin toimitusjohtaja Anna Karenius on yksi kesän vesiliikuntatuntien vetäjistä. Hänen lisäkseen altaan reunalla jumppia vetää myös ainakin Pia Kutila.

Karenius korostaa, että Makiksen vesijumpat ovat matalan kynnyksen jumppia.

– Ohjaajat antavat tarvittaessa vaihtoehtoisia liikkeitä, jos on esimerkiksi nivelongelmia. Olennaista on, että jumpissa on vauhti päällä.

Viikkokalenterissa on neljä jumppaa, joista yksi eli vesijuoksu on altaan syvässä päässä (2 metriä). Kolme muuta jumpataan matalassa päässä, missä veden syvyys on 1,2 metriä.

Varhaisaamun vesijumppaa on jo ehditty kovasti toivoa Kareniukselta. Sellainen voisi olla kerran viikossa vaikka aamuseitsemältä, hän pohtii.

– Toiveissa olisi saada tämä järjestymään, joten kannattaa seurata ilmoittelua.

Vesijumppiin ei ainakaan näin aluksi tarvitse ilmoittautua etukäteen, Anna Karenius toteaa.

Makis on avoinna joka päivä klo 9–20. Toiminnasta ja tapahtumista ajantasaista tietoa Makiksen Facebook-sivulla. Vesijumpat maksetaan sisäänpääsymaksun yhteydessä Makiksen kassalle (aikuisten sisäänpääsy 6 e ja vesijumppa 4 e). Lisätietoja Friskin Facebook-sivulta.

Artikkeli on julkaisu Länsi-Suomen Suvi-lehdessä 2.6. Lue lisää kesäjuttuja: www.ls24.fi/digilehti.

Otanlahdessa pääsee myös vaikka saunaan, kesäteatteriin tai taidenäyttelyyn

Otanlahden alueella meren ranalla on lomailijalle tarjolla niin löylyttelyä kuin taidetta.

Nokan taidetorpassa (Suvitie 10) on harrastajataiteilijoiden näyttelyitä läpi kesän.

Viereisellä Merijakamolla voi saunoa Löylymestarissa ja uida meressä. Kahvion lisäksi ulkotiloissa on iso terassiravintola ja usein erilaista ohjelmaa, myös vierasvenepaikkoja (Facebookissa Suvitien Merijakamo).

Poroholman Rantatalon tunnistaa palmuista ja värikkäistä rantatuoleista, ravintola ja erilaista ohjelmaa (Facebookissa Poroholman Rantatalo – Beach House).

Poroholman lomakeskuksessa on vesibussisatama, josta pääsee risteilemään Rauma saaristoon ja mm. Kylmäpihlajan majakalle (Facebookissa Poroholman lomakeskus).

Otanlahdessa Fåfängassa on myös Rauman kesäteatterin esityspaikka (www.raumanteatteri.fi).

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut