Vesitornimäen uusi päiväkoti jäihin – palataan budjetin yhteydessä syksyllä

Kaupunginhallitus äänesti harvinaisesti kaksi kertaa päiväkotihankkeesta.

| Päivitetty

Rauman vesitornin kupeeseen Savenvalajanpolulle suunniteltiin uutta päiväkotia, mutta kaupunginhallitus ei lähtenytkään ajamaan hanketta eteenpäin ainakaan tällä erää.

Vesitorninmäen uuden päiväkodin perustaminen pantiin jäihin eli hanke ei etene Rauman kaupunginhallituksesta eteenpäin. Kaupunginhallitus päätti, että se ei hyväksy päiväkodista laadittua hankesuunnitelmaa. Sen sijaan päiväkodin perustamiseen palataan osana syksyllä käytävää kaupungin ensi vuoden talousarviokäsittelyä.

Kaupunginhallitus kuitenkin edellytti, että Helkkilän päiväkodille Uotilassa aletaan välittömästi hankkia korvaavia tiloja joko kaupungin nykyisistä tiloista tai vaihtoehtoisia tiloja hankkimalla.

– Helkkilälle tarvitaan nopeasti uudet tilat ja muuta palveluverkkoa päivitetään suunnitelmallisesti ja ajan kanssa, selitti Kalle Leppikorpi päätöksen taustoja.

Rauman kaupunginhallitus ei usein ratko kantaansa äänestämällä, mutta tällä kertaa se päätyi ratkaisuun kahden äänestyksen jälkeen.

Hankkeen jäihin panemista esitti Jari Laihonen (sd.) Leppikorven (sd.) kannattamana. Esitys peittosi lopulta kaksi muuta esitystä.

Samu Vahteristo (kok.) esitti ja Jasmin Määttä (ps.) kannatti kilpailevaa esitystä, jonka mukaan päiväkodin hanketta olisi jatkettu, mutta jatkoselvityksessä olisi kartoitettu tarkasti nykyisen päiväkotiverkon rakennusten tilat ja ongelmakohdat. Helkkilälle olisi etsitty väistötilat nopealla aikataululla.

Laihosen esitys voitti äänin 5–4. Sen takana olivat Laihonen, Leppikorpi, Pasi Mäenranta (ps.), Sari Seimelä (sd.) ja Heidi Hiljanen (sd.).

Vahteriston esityksen takana olivat Vahteristo, Määttä, Iida Lampi (kok.) ja Jyrki Soukainen (kesk.).

Lopuksi äänestettiin pohjaehdotuksen ja Laihosen version välillä. Laihosen esitys hankkeen jäihin panemisesta sai kaupunginhallituksen enemmistön taakseen äänin 7–2.

Kaupunginjohtajan pohjaehdotuksena oli, että kaupunginhallitus esittää valtuustolle Vesitorninmäen päiväkodin hankkeen käynnistämistä ja 1 miljoonan euron lisämäärärahaa tälle vuodelle. Tätä kannattivat vain Määttä ja Soukainen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut