Vesitorninmäen lähiluontopolku avataan kaupunkilaisten käyttöön lauantaina

Vesitorninmäelle avataan lähiluontopolku.
Vesitorninmäelle avataan lähiluontopolku. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman vesitornin alueelle avataan 1,5 kilometrin mittainen lähiluontopolku lauantaina 21. toukokuuta

Polku on merkattu risteyskohdissa nuolikylteillä sekä keltaisilla täplillä puissa. Reitin varrella on myös infotauluja, joissa kerrotaan alueen historiasta, eläimistöstä sekä annetaan liikuntavinkkejä luontoparkouriin ja -leikkeihin. Muutamaan kohtaan on rakennettu myös portaita ja porrastuksia helpottamaan kulkua.

Kaikille avoin avajaistapahtuma alkaa lauantaina 21. toukokuuta kello 11 leikkimielisellä vesitornin valloituksella. Ensin kivutaan vesitornin mäki ylös luontopolkua pitkin ja sen jälkeen reippaillaan vielä 207 vesitornin rappusta ylös Ravintola Torniin asti. Kisailun järjestelyistä vastaa Rauman Kisaveljet.

Kello 12 Rauman kaupungin ja Rauman Ladun edustajat leikkaavat luontopolun avausnauhan, ja sen jälkeen polkuun tutustutaan yhdessä. Rauman Latu esittelee avajaisissa toimintaansa, kuten maastopyöräilyä, frisbeegolfia ja polkujuoksua. Tapahtumassa on kahvi- ja mehutarjoilu.

Polun on toteuttanut Rauman Latu yhteistyössä Rauman kaupungin liikuntapalvelujen, Wihertoimen ja Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman yksikön kanssa. Idea luontopolun tekemiseen tuli raumalaisen Martti Tuomisen aloitteesta.