Vielä ehtii Rauman torneihin, paitsi kirkon torniin

Tänään pääsee ihailemaan Raumaa yläviistosta. Opastuksia on muun muassa vesitornissa (näkyy vasemmalla) ja Vanhan Raatihuoneen tornissa (torin laidassa). Kuva on otettu kirkon tornista, jonne myös pääsee tutustumaan. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauma viettää tänään 577-vuotispäiviään aurinkoisessa säässä. Juhlivaan kotikaupunkiinsa voi tutustua nyt myös ylhäältä.

Tänään on mahdollisuus kiivetä keskikaupungin torneihin ja Lapin Linnavuoreen. Kaikkiin kohteisiin ehtii vielä maisemia ihailemaan.

Merimuseon torni on avoinna kello 16:een ja Pyhän Ristin kirkon torni kello 17:ään. Kaupungintalon torniin pääsee kello 18:aan asti ja Vanhan Raatihuoneen torniin kello 19:ään saakka.

Kirkon torni on päivän mittaan ollut niin suosittu, että kaikki ajat on jo varattu kello 17:ään saakka. Eli sinne ei  enää pääse, ilman varauslappua.

Torneissa on opastetut lähdöt puolen tunnin välein. Kohteista kertovat Rauman oppaat ja museokohteiden henkilökunta.

Lapin Linnavuorella on non-stop-opastuksia kello 16–18 ja Vesitornissa kello 18–20.

Tornit ovat vaikeakulkuisia kohteita, joten huonojalkaiset tai korkokenkäiset eivät torniin pääse. Kirkon tornissa muun muassa on kyykkytesti ennen kiipeämistä. Yksi kyykky riittää.