Vielä kymmenisen vuotta sitten härkäpapu ei kiinnostanut ketään, ja nyt se jalostuu vaikka falafeleiksi

Juha-Pekka Aikola (vas.) ja Oskari Virtanen viljelevät molemmat härkäpapua. –Tänä vuonna papu on aavistuksen pienempi kuin aiemmin, Virtanen kertoo. Kuvat: Marttiina Sairanen

Oskari Virtasen viljelyksillä sokerijuurikkaat odottavat sadonkorjuuta säntillisissä riveissä. Sokerijuurikkaiden takana kasvaa myös raaka-ainetta suomalaisiin falafeleihin. Matalat varret kannattelevat tummia palkoja, joiden sisällä kasvaa härkäpapua. Varsinais-Suomessa, Mynämäen Mietoisissa maata viljelevä Virtanen kumartuu kasvin juurelle, aukaisee mustan siemenkodan ja poimii valkoiset pavut kädelleen.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Luomuviljely on tilan isännälle elämäntapa – koronapandemia on lisännyt kuluttajien kiinnostusta luomuruokaa kohtaan

Hernettä viljellään Suomessa enemmän kuin koskaan, ja se vähentää painetta Etelä-Amerikan sademetsille

Vain tilaajille Marmoroitu mangalitzan liha on grillaajan unelmaherkku – villaporsaat päätyvät fine dining -ravintolakeittiöihin ja tavallisten kuluttajien pöytiin

Vain tilaajille Onko kaurabuumi pelkkä muoti-ilmiö? Toimittaja tutki satoja tuotteita ja yllättyi – esimerkiksi vaikutus kolesteroliin kannattaa laskea tarkkaan