Vieraileville taiteilijoille uusi koti Vanhasta Raumasta

Taiteilijavierasohjelma RaumArs muutti  residenssinsä Syväraumasta Vanhaan Raumaan. Uusien tilojen ensimmäinen asukas on Irene Rogan Iso-Britanniasta. Reilun viikon Raumalla asunut Rogan on jo kotiunut Vanhan Rauman ytimessä sijaitsevaan asuntoona. Tiedettä ja taidetta työskentelyssään yhdistelevä yhteisötaiteilija viipyy Raumalla kesäkuuhun saakka.

Taiteilijavierasohjelman tuottaja Hannele Kolsio on tyytyväinen taiteilijoiden uuteen majapaikkaan lähellä Rauman taidemuseota ja paikallisten taiteilijoiden työhuoneita.

Tilaa uudessa huoneistossa on aiempaa enemmän, joten jatkossa Raumalle voidaan majoittaa useampia taiteilijoita samanaikaisesti. Residenssiin tulevalle yhteisötaiteilijalle asunto on maksuton, mutta itsenäisesti työskenteleviltä taiteilijoilta peritään vuokraa. Asunnon vuokraaminen aloitetaan ensi vuonna.

Taiteilijavierasohjelman haku ensi vuodelle on parhaillaan käynnissä. Raumalla on totuttu näkemään kansainvälisiä taiteilijoita, mutta residenssin ovet ovat avoinna myös kotimaisille taiteen tekijöille.

Lisää aiheesta perjantain Länsi-Suomessa.

Maarit Anttila