Viikko täynnä kulttuuria Laitilassa – mukana muun muassa Tunturin tarina -elokuva ohjaaja

Kulttuuriviikon ohjelmaa järjestetään muun muassa Laitilan kaupunginkirjastossa ja FinnLamex-hallissa.

Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko järjestetään neljännentoista kerran ensi vuoden alussa Laitilassa. Paikallisten toimijoiden ja Laitilan kaupungin useiden yksiköiden yhteistyössä järjestämän tapahtuman ajankohta on 23.-30.1.2022.

Yhteistyökumppaneina vuoden 2022 kulttuuriviikolla ovat ainakin Hiekan säätiö, Laitilan Kino, Laitilan MLL ja Laitilan oppaat.

Turkulainen Taru Salonen nähdään kulttuuriviikon kuvataiteilijana. Kasvokuvista ja interiöörikuvista koostuva Salosen Unhola-näyttely on esillä Laitilan kaupunginkirjastossa. Työt ovat puupiirroksia ja ne käsittelevät muistisairauden ja eristyneisyyden herättämiä tuntoja. Nimenä Unhola viittaa henkiseen tilaan, jossa ihmiseltä on kadonnut muisti ja sen mukana muu maailma.

Stand up -komediaa ja uusi kotimainen elokuva

Viikon aikana nähdään ohjelmaa laidasta laitaan. Kulttuuriviikko alkaa sunnuntaina 23.1. Kustaan kalaasien merkeissä Poukan talolla klo 15. Samana päivänä klo 17.30 kaupunginkirjastossa järjestetään kultuuriviikon viralliset avajaiset, jossa on ohjelmana sekä Taru Salosen taidenäyttelyn avajaiset että Eija Eskola-Burin kirjoittaman Atte Laineen elämästä kertovan kirjan julkistus. Klo 18.30 alkavaan Opettajat estradilla -avajaiskonserttiin on vapaa pääsy.

Elokuvien osalta kulttuuriviikon aikana nähdään eri henkilöiden valitsemia elokuvia tai päästään kuulemaan elokuvan tekijöiden näkökulmaa esillä olevasta elokuvasta. Joulukuun alussa ensi-iltansa saava Tunturin tarina -elokuvan tuottaja ja ohjaaja Marko Röhr tulee kertomaan elokuvan tekemisestä.

Perjantaina 28.1. FinnLamex-hallissa järjestetään Show & Dinner -tilaisuus, jossa ohjelmasta vastaa tamperelaisen elämystoimisto Tuoni Studioiden järjestämä Murhamysteeri Pirunnyrkki + kuusi säettä kuolemasta +. Ahoska Catering vastaa tilaisuuden kolmen ruokalajin illallisesta.

Lauantaina 29.1. samaisessa FinnLamex-hallissa vietetään liikunnallista Tammikarnevaalia, jossa esiintyy taikuri Timo Tiilikainen ja PikkuPapun orkesteri. Viikon päätöspäivänä sunnuntaina 30.1. FinnLamex-hallissa konsertoi Lauluyhtye Rajaton. Konserttiliput ja Ahoska Cateringin valmistamat väliaikatarjoilut kannattaa varata etukäteen.

Bonuksena kulttuuriviikon jälkeen lauantaina 12.3. järjestetään Mars vs Venus -stand up -esitys. Klo 18 alkava Johanna Tohnin ja Riku Suokkaan luotsaama parisuhdekomedia esitetään Show & Dinner -tilaisuutena FinnLamex-hallilla.

Kulttuuriviikko mukana Työ- ja elinkeinoministeriön kampanjassa

Kulttuuriviikon kantavana ajatuksena on Kustaa Hiekan lausahdus "Maailma on kiinnostava, avara ja kaunis". Viikko järjestetään vuosittain Laitilassa tammikuun viimeisellä viikolla kunnioittamaan teollisuusneuvos Kustaa Hiekan elämäntyötä. Ajankohta kulttuuriviikolle on sama, jolloin Kustaa Hiekan lukutupa vihittiin käyttöön vuonna 1938 Suomen ensimmäisenä maaseudun kirjastorakennuksena.

Laitilassa syntynyt ja Tampereella vaikuttanut Hiekka jätti voimakkaan jäljen molempien paikkakuntien kulttuurielämään.

Kulttuuriviikko on mukana Työ- ja elinkeinoministeriön lanseeraamassa Olen antirasisti -kampanjassa.