Viikon varrelta: Mistä Rauma tunnetaan?

Tuore tutkimus kertoo, että Rauma on vetovoimaisin Suomen 55 seutukaupungista. Hieno homma, tottakai. Minusta on silti aiheellista korostaa, että Rauma voitti ikään kuin kakkosdivisioonan suomenmestaruuden.

Tuore tutkimus kertoo, että Rauma on vetovoimaisin Suomen 55 seutukaupungista.

Hieno homma, tottakai.

Minusta on silti aiheellista korostaa, että Rauma voitti ikään kuin kakkosdivisioonan suomenmestaruuden.

Seutukaupungit ovat niin sanottuja kakkoskaupunkeja. Rauman jälkeen seuraavina tulivat Uusikaupunki, Kalajoki, Raahe ja Tornio.

Kun tutkimuksesta Länskärissä kerrottiin, intoutuivat kaupunkilaiset jälleen kinastelemaan siitä mistä Rauma tunnetaan.

Vahvaa osviittaa antavat tutkimuksen pohjalta laaditut mielikuvapilvet.

Sosiaalisessa mediassa kummastuttaa joidenkin ihmisten kova tarve ilmoittaa mistä kaikesta he eivät ole pätkääkään, tipan tippaa, yhtään, lainkaan ja ollenkaan kiinnostuneita.

Ymmärrän hyvin, ettei joku käy koskaan konsertissa, taidemuseossa, pesäpallomatsissa tai katso ikinä tiettyä viihdeohjelmaa.

Mutta sitä en ymmärrä, miksi asia pitää huutaa tiedoksi muillekin. Jos ei kerran vähempää voisi kiinnostaa.

Meikäläinen ei seuraa formuloita tai katso Putousta. Lähden mieluummin kävelylle tai luen hyvää kirjaa. Miksi siitä pitäisi tehdä suuri numero?

Lukija kyseli vaaliliitoista. Että voiko hänen puolueen A ehdokkaalle antamansa ääni mennä puolueen B ehdokkaalle.

Kyllä, juuri siitä vaaliliitoissa on kyse.

Tällä kertaa Satakunnassa puhuttaa erityisesti kansanedustaja Ari Jalosen (ps./sin.) liittyminen kokoomuksen listalle. Jalosen saamat äänet kasvattavat kokoomuksen pottia, mutta mikäli Jalonen paikkansa säilyttäisi, hän ei kokoomuksen ryhmässä toimisi.

Raumalaisittain onnistuneista vaaliliitoista ensimmäisenä mieleen nousee kristillisdemokraattien pääsy keskustan kumppaniksi 2011. Se auttoi Samkin yliopettaja Sauli Ahvenjärven (kd.) eduskuntaan yhdeksi nelivuotiskaudeksi.

Vesisynnyttää voi nyt Satasairaalassa Porissa. Se sai raumalaiset muistelemaan tapaninpäivänä 1999 pelattua hyväntekeväisyysmatsia, jolla kerättiin rahaa Rauman aluesairaalan synnytysosastolle.

Kyse oli erotuomarilegenda Seppo Mäkelän jäähyväisottelusta, joka tuotti reilut 82 000 markkaa Rauman synnärille. Vihkoon meni sikäli, että synnytykset lopetettiin Raumalta pian sen jälkeen – ja osastolle lahjoitetut altaat lojuivat pitkään metsikössä aluesairaalan takana.

Olisi pitänyt ohjata rahat vaikka munuaissairaiden koneisiin, tuumi Mäkelä myöhemmin.

Länskärin lukijoille tuttu Teuvo Salminen kertoi iloisia uutisia. Ilta-Sanomat tilasi ”Tepalta” karikatyyrit kaikista puoluejohtajista. Niitä tulee Iltikseen tällä viikolla, kun eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa.

Linja-autoaseman paikasta kirjoitin viikko sitten.

Eräs lukija ehdotti Uotilaa, joko puretun yläkoulun tai parhaillaan purettavan alakoulun tontille.

Toinen puolestaan tarjosi hiekkakenttää ABC Tallikedon vieressä.

Katsotaan mihin päätyvät.

Radiotaajuksista tiedusteltiin. Lukija kysyi voisiko radio-ohjelmatiedoissa näkyä kaikkien kanavien taajuudet, ne magahertsit. Auttaisi löytämään halutun kanavan helpommin myös vanhoista radioista.

Lännen Mediaan kuuluvilla sanomalehdillä on yhteiset radio- ja tv-sivut. Siksi taajuuksia ei lehdissä mainita. Esimerkiksi Yle Puheen taajuus on Tampereella 88,3, Raumalla 92,0, Turussa 96,7 ja Vaasassa 105,2 MHz.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut