Viime vuoden Karjurock peruuntui aivan viime hetkillä, ja pettymys oli suuri – nyt innostus ja odotus on laukeamassa Lokalahdella: "Onhan sillä tietysti aivan suunnaton merkitys"

Nelipäiväiseksi laajentunut Karjurock polkaistaan käyntiin Nopperlan tilalla Uudenkaupungin Lokalahdella tänään keskiviikkona.

Nopperlan tilalla Uudenkaupungin Lokalahdella tapahtuu tällä viikolla jotain monellakin tavalla poikkeuksellista. Rock-festivaalin järjestäminen toimivalla maatilalla, jossa biisonit paimentavat ja vesimeloni kasvaa, lienee erityistä jo sinänsä. Vuonna 2021 tuhansien ihmisten kokoontuminen samaan paikkaan tuntuu kuitenkin jokseenkin ihmeelliseltä, tapahtuipa se missä tahansa.

Nelipäiväiseksi laajentuneessa Karjurockissa näin kuitenkin tapahtuu koronarajoitusten ollessa festivaalijärjestämiselle suotuisat.

– Kävijämäärän odotetaan olevan samalla tasalla kuin viimeksikin eli 15 000 kävijän tuntumassa. Emme halua sitä siitä sen enempää kasvattaa, jotta saamme alueelle väljyttä ja tapahtuman turvallisesti järjestettyä, kertoo tiedottaja Marko Savolainen tapahtumaa järjestävästä United Festivals Oy:stä.

Peruutus viime vuonna viime hetkillä

"Viimeksi" tarkoittaa Karjurockin tapauksessa vuotta 2019. Viime vuonna tapahtuma jouduttiin perumaan aivan loppumetreillä vain päiviä ennen sen alkamista.

Lue: Siitä piti tulla "Suomen väljin festivaali", mutta toisin kävi: Karjurock perutaan huonontuneen koronatilanteen vuoksi

Pettymys oli suuri, ja sitä paremmalta tuntuukin vihdoin päästä juhlia järjestämään.

– Onhan sillä tietysti aivan suunnaton merkitys. Viime vuodesta tuli tietysti takkiin, kun monesta bändistä jouduttiin maksamaan peruutuksesta huolimatta, Savolainen kertoo.

Keväällä tapahtui myös festivaalijärjestäjien fuusio, kun Karjurockin järjestäjät yhdistivät voimansa DBTL:n ja Smugglerrokin kanssa ja polkaisivat pystyyn myös Naantali Sunfestin.

– Sen myötä on saatu paljon leveämmät hartiat esimerkiksi bändien hankkimiseen.

Artistit ovat innosta piukeina

Bändi- ja artistitarjontaa Savolainen luonnehtiikin "Suomen ykköskattaukseksi". Esiintyjälistaa lukiessa sanoille näkyy löytyvän katetta.

– En tiedä montaa tapahtumaa, joissa olisi vastaava tarjonta. Haloo Helsinki on stadiontason bändi, ja samaa luokkaa on Antti Tuiskukin, ja molemmat saadaan Lokalahteen, Savolainen toteaa.

Eikä voi vähätellä Kaija Koota, Vesalaa tai Eppu Normaaliakaan, tiedottaja jatkaa. Big Brother -voittaja Kristian Heiskarin eli tuttavallisemmin BB-Krisun saaminen lauantaipäivän juontajaksi ansaitsee sekin maininnan.

Esiintyjät ovat innoissaan siinä missä festivaalijärjestäjätkin.

– Mitä olen artistien kanssa keskustellut, kyllä kaikki odottavat aivan älyttömän kovasti pääsevänsä esiintymään jälleen liveyleisölle. Puolitoista vuotta on mennyt peukaloita pyöritellen, joten odotus on ollut kova, Savolainen sanoo.

Karjurock alkoi keskiviikkona perhepäivällä ja jatkuu lauantaihin asti. www.karjurock.fi

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut