Viimeisin ennuste näyttää pakkassäätä koko Suomeen uudeksivuodeksi

Huonosta ajokelistä varoitetaan tänään perjantaina sekä Satakuntaa että Varsinais-Suomea.

| Päivitetty

Lunta riittää vuoden vaihteessa koko Suomeen. Kuva: Juha Sinisalo

Viimeisimmän ennusteen mukaan uuttavuotta juhlitaan sunnuntaina koko Suomessa reilun kymmenen asteen puolipilvisessä pakkassäässä. Ilmatieteen laitoksen sääkartan mukaan pakkasta on 10:stä 15:een astetta läpi Suomen etelästä pohjoiseen.

Koko maassa on myös lumipeite. Lumensyvyys vaihtelee etelän vajaasta 10 sentistä pohjoisen vajaaseen 50 senttiin. Osissa Itä-Suomea lunta voi olla lähes 60 senttimetriä.

Suomen etelä- ja länsiosiin on luvassa perjantaina monin paikoin lunta. Lounaassa ja etelärannikon lähellä sateet voivat tulla myös vetenä. Muualla Suomessa sää on pääosin pilvistä ja poutaista, kertoo Ilmatieteen laitos.

Huonosta ajokelistä varoitetaan perjantain aikana Pohjanmaalla, Satakunnassa, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Uudellamaalla.

Lauantaina varoitukset autoilijoille ovat voimassa Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa. Lisäksi Kymenlaaksoon on annettu varoitus vaarallisesta ajokelistä.

Tämän hetken ennusteen mukaan varoitukset tieliikenteeseen poistuvat uudenvuoden aatoksi.

Sen sijaan uudenvuodenpäiväksi ja sitä seuraavaksi tiistaiksi Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen pakkasesta Pohjois-Pohjanmaalta etelään ulottuvalle alueelle.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut