Viisi tulipaloa alle kahdessa tunnissa: Kulamaalla paloi parisataa neliötä maastoa – Voiluodolla kärysi grilli, Eurajoella laavu ja ojan pohjaa

Pelastuslaitoksella riitti kiirettä, kun Rauman seudulla sattui todellinen tulipalojen suma lauantaina viiden ja puoli seitsemän välillä. Kuva: LS-arkisto

Rauman seudulle sattui todellinen tulipalojen suma juhannuspäivän iltana viiden ja puoli seitsemän välillä. Alle puolessatoista tunnissa pelastuslaitos sai hälytyksen peräti viiteen sammutustehtävään.

Vakavin tapausksista sattui Kulamaan Muistokiventiellä, missä tolppamuuntaja syttyi palamaan ja sytytti myös allaan olleen maaston tuleen. Hälytys Kulamaalle tuli kello 17.43.

Päivystävän palomestarin Miikka Jylhän mukaan maastoa ehti palaa noin kaksisataa neliötä ennen kuin sammutusmiehistö ehti paikalle ja sai palon hallintaan ja sammutettua. Paikalla oli yhteensä viisi pelastuslaitoksen yksikköä. Seitsemän maissa paikalla suoritettiin Jylhän mukaan viimeisiä kasteluja.

Kello 18.58 pelastuslaitos hälytettiin Voiluodon Suojanmaantielle.

– Siellä oli terassilla grilli syttynyt palamaan, ja palo uhkasi levitä rakennukseen. Yksikkömme sai grillin sammutettua, eikä palo päässyt leviämään rakennuspaloksi asti. Suht pienillä vahingoilla selvittiin, Jylhä kertoi.

Eurajoelle tuli kello 17.10–18.28 peräti kolme palohälytystä, joista kaksi oli pieniä maastopaloja. Ensimmäisessä paloi tien penkereellä pari neliötä maastoa, ja viimeisessä suunnilleen saman verran ojanpohjaa peltotien reunassa.

– Ei ole oikein edes tietoa, mistä ne palot olivat saaneet alkunsa, Jylhä kertoi.

Hieman erikoisempi tapaus aiheutti hälytyksen puoli kuuden maissa.

– Laavun sisään oli tehty nuotio, ja tuli poltti vähän laavun pintaa, Jylhä raportoi.

Palomestarin mukaan on melkein Murphyn laki, että kun alkaa tapahtua, sitten todella alkaa tapahtua. Lauantain kello viiteen asti iltapäivällä pelastuslaitoksen juhannus oli ollut Rauman seudulla melko rauhallinen.

– Harvoinhan se niin menee, että hälytyksiä tulisi sopivan tasaisesti. Joskus nämä ruuhkaantuvat. Mutta toivottavasti nyt taas rauhoittuu, Jylhä huokaisi.