Viking Grace ajanut karille Maarianhaminan edustalla, syynä ilmeisesti kova tuuli – ihmishenkiä ei ole vaarassa

Karilleajo sattui aivan rannan tuntumassa Maarianhaminan länsisataman lähellä.

| Päivitetty

Viking Linen matkustaja-alus Viking Grace on ajanut karille Maarianhaminan edustalla. Tieto vahvistetaan STT:lle Meripelastuskeskuksesta. Alus on tukevasti karilla, siinä ei ole vuotoja, eikä ihmishenkiä ole välittömässä vaarassa, Meripelastuskeskuksesta kerrotaan.

Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlund kertoi STT:lle kolmen aikaan iltapäivällä, että tilanne on rauhallinen.

Syy karilleajoon on Grönlundin mukaan ilmeisesti ollut kova tuuli. Alus on ajautunut karille hieman kahden jälkeen iltapäivällä aivan rannan tuntumassa Maarianhaminan länsisataman lähellä, Grönlund kertoo.

Ensimmäiset pelastusyksiköt ovat saapuneet paikalle, kertoo Länsi-Suomen merivartiosto Twitterissä.

Aluksella on Meripelastuskeskuksen mukaan yhteensä 331 matkustajaa ja 98 miehistön jäsentä.

Tapahtuneesta kertoi Suomessa aiemmin Iltalehti. Viking Grace liikennöi iltalaivana reitillä Turku‒Tukholma.

Viking Linen Amorella-alus ajoi karille syyskuussa. Alus ajoi karille 20. syyskuuta Ahvenanmaan saaristossa, minkä jälkeen se siirrettiin korjaustelakalle Naantaliin.

Amorellalla oli onnettomuuden tapahtuessa noin 200 matkustajaa ja 80 miehistön jäsentä. Henkilövahinkoja ei tapahtunut. Laivan kyydissä oli myös 41 rekkaa ja noin 40 henkilöautoa.

Onnettomuustutkintakeskus tutkii Amorellan tapauksen syitä. Åbo Underrättelser kertoi lokakuun lopussa, että Amorella-alus ajautui syyskuussa karille todennäköisin syin teknisen vian takia.

Tuolloin Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström kertoi lehdelle, että inhimillisen virheen mahdollisuus voidaan sulkea pois. STT:lle Boijer-Svahnström kertoi, että tieto perustuu Viking Linen omaan arvioon tapahtumista.

– Niillä tiedoilla, mitä meillä tällä hetkellä on, voidaan inhimillinen syy sulkea pois. Syytä emme voi vielä kommentoida, koska meriselitys valmistuu joskus marraskuun loppupuolella, Boijer-Svahnström kommentoi puhelimitse.

STT

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut