Viljami ”Timonpoika” Julkunen toteutti yhden unelmansa: edes uran alussa sadellut kritiikki ei räppäriä lannistanut

"Vastaanotto oli aluksi kielteinen. Rauma on pieni kaupunki, jossa kaikki tuntevat toisensa. Kritiikkiä tuli tosi paljon. Ajattelin kuitenkin, että en keskity siihen, vaan jatkan eteenpäin."

| Päivitetty

Rauma vaihtui Helsingin Hakaniemeen, kun Viljami Julkunen kesällä solmi levytyssopimuksen Ville Gallen levy-yhtiön, PME Recordsin kanssa. Takana on nyt pari kuukautta pääkaupungissa. Ensimmäisen EP:nsä artistinimellä Lilbro räppäävä Julkunen julkaisee tänään. Uusi elämä on lähtenyt sujumaan hyvin: iso osa ajasta on kulunut studiossa.

– Onhan tää aika iso mesta Rauman jälkeen, mutta pikkuhiljaa tänne on kotiutunut, Julkunen tuumaa.

Yksi etappi saavutettu

Raumalaisen haastattelussa tammikuussa Julkunen ei turhia kainostellut, vaan sanoi epäsatakuntalaiseen tapaan, että tavoitteet ovat korkealla. Nyt yksi niistä, levytyssopimus, on taskussa.

– Hyvällä reitillä eteenpäin ollaan. Mihin tässä vielä päästään, se katsotaan päivä kerrallaan.

Julkunen on tyytyväinen siihen, että hänellä on nyt kontakteja muihin artisteihin.

– Heiltä saa tervetulleita vinkkejä uusiin juttuihin.

Hän on itsekin miettinyt, että haluaisi tulevaisuudessa olla tukemassa aloittelevia musiikintekijöitä heidän urallaan.

Kovassa seurassa

Raumalainen rap-artisti on nimekkäässä tallissa, sillä sen artistikiinnitykseen kuuluvat JVG:n ohella muun muassa Alma, Reino Nordin ja Gettomasa.

Usko uuteen artistiin näyttää vahvalta. Levy-yhtiön tällä viikolla julkaisemassa tiedotteessa Lilbrota kehuttiin ”mielenkiintoiseksi tulokkaaksi ja harvinaiseksi lahjakkuudeksi, jolla on erottuva ääni ja pettämätön melodiantaju.”

– Tuntuu hyvältä, että itseäni kokeneemmat ihmiset arvostavat soundiani ja auttavat kasvamaan musiikkiuralla.

Itse hän pitää vahvuutenaan haluaan kokeilla.

– Muista erotun ehkä juuri sillä, että en pysy vain yhdessä genressä, vaan kokeilen myös uusia tyylejä. Jokainen biisini onkin erilainen, ei sitä samaa mitä aiemmassa tuotannossani.

Raumalaisen haastattelussa tammikuussa hän kertoi käyttävänsä paljon aikaa riimittelyyn ja flow`hun eli sujuvaan ilmaisuun.

Helsinki ei ole muuttanut tapaa tehdä biisejä.

– Ajatusmaailmani on sama, sanoitukset syntyvät fiiliksen mukaan, iloisena iloista, muissa tunnelmissa rauhallisempaa ja melankolisempaa.

Suunta eteenpäin

Ensimmäisen kappaleensa Lillbro julkaisi SoundCloudissa 2016. Viime vuonna julkaistu Unknown sai Spotifyssa ensimmäisenä tuulta alleen, ja viihtyi pitkään Suomen Top 50 -viraalilistan kärjen tuntumassa.

Toisen raumalaisen, Joe L:n kanssa viime kesänä julkaistu Summer Nights -single ylsi vastikään miljoonastriimeihin.

Menestys sai levy-yhtiöt heräämään, ja Julkunen kävi kesällä muutamaan otteeseen Raumalta Helsingissä neuvottelemassa.

– Se oli sellaista vuoristorataa, bussimatkat tulivat tutuiksi. Päätin heti, että en valitse ensimmäistä tarjottua sopimusta vaan odottelen. Sitten Ville Galle laittoi viestiä ja kyseli, millaisia suunnitelmia mulla on ja miten haluaisin viedä niitä eteenpäin. Lähdin Helsinkiin kuuntelemaan, mitä heillä olisi tarjolla.

Keskustelu sujui hyvin: kolmen päivän kuluttua tehtiin sopimus.

Vaikea alku

Levy-yhtiön maanantaisessa tiedotteessa Julkunen kertoo Raumalla saamastaan negatiivisesta palautteesta.

– Vastaanotto oli aluksi kielteinen. Rauma on pieni kaupunki, jossa kaikki tuntevat toisensa. Kritiikkiä tuli tosi paljon. Ajattelin kuitenkin, että en keskity siihen, vaan jatkan eteenpäin ja todistan, että musta on tähän, vaikka ihmiset sanoisivat mitä, artisti kommentoi puhelimessa.

Negatiivinen palautekin hänen mukaansa osoitti sen, että hänen musiikkiaan oli kuunneltu. Se sai hänet myös puskemaan kahta kovempaa.

– Pääasia oli se, että musa liikkui. Ja palautteen antajien joukossa oli toki niitäkin, jotka näkivät mun musiikissa jotain.

Raumalta kuuluu

Raumalta on viime aikoina putkahtanut nuoria musiikintekijöitä: rap-artisti Williamin (Ville Virtanen) Penelope on vuoden kuunnelluin Spotify-kappale.

Viime vuosina on Julkusen mukaan totuttu siihen, että alan artistit tulevat Lahdesta, Helsingistä ja Jyväskylästä.

– Rima on ollut ylhäällä, mutta nyt uuden sukupolven myötä myös pikkukaupungeista alkaa näkyä talenttia. Raumaltakin varmasti tulee vielä muita tekijöitä.

Isältä vahva tuki

Raumalla tiedetään, että Viljami Julkunen on Rauman teatterin näyttelijän ja monipuolisen viihdealan esiintyjän Timo Julkusen poika. Isä on vahvasti hengessä mukana tukemassa uraa.

– Hän laittaa viestejä päivittäin ja jakaa juttujani omilla somekanavillaan.

Isältä lienee perua mieltymys esiintymiseen, sillä Lilbro odottelee jo kovasti keikoille pääsyä.

– Esiintyminen on kyllä veren perintöä. Koronan takia nyt ei voi keikkailla, mutta toivottavasti ensi vuonna.

– Festarikeikkoja haluaisin päästä tekemään, sillä kyllä livemusiikki aina kaiken voittaa. Sormet ovat ristissä, että ensi vuosi olisi nykyistä parempi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut