Villa Mairea avautuu kesään entistä ehompana

Modernismin helmeen pääsee tutustumaan jälleen kesällä.

| Päivitetty

Puuta, kiveä, vaaleita pintoja ja valoa. Alvar ja Aino Aallon suunnittelema Villa Mairea istuu suomalaiseen sisustusmakuun vuonna 2017, vaikka Harry ja Maire Gullichsenin edustuskoti valmistui Noormarkkuun jo vuonna 1939.

Viime vuosisadan merkittävimpiin modernin arkkitehtuurin rakennuksiin lukeutuva Villa Mairea olikin tuolloin monella tapaa aikaansa edellä ja edusti uusinta asuntosuunnittelua, sanoo Mairea-säätiön asiamies Tiina Laihomäki.

Porin Noormarkussa sijaitseva Villa Mairea on talvikauden aikana peruskorjattu. Rakennuksesta uusittiin talotekniikka, valaisimet ja puhdistettiin kaikki pinnat.

Peruskorjauksen suunnittelusta vastasi Noormarkussa sama asiantuntijaryhmä, joka oli mukana jo Aallon suunnitteleman Viipurin kirjaston restauroinnissa.

Villa Mairea tunnetaan paitsi Aallon arkkitehtuurista, myös Maire Gullichsenin keräämästä modernin taiteen kokoelmasta, josta osa on kesäksi lähtenyt lainaan Ateneumin Alvar Aalto -näyttelyyn. Villa Maireaan onkin kesäksi tuotu teoksia, joita yleisölle avoimissa tiloissa ei normaalisti ole esillä.

Kahdeksansadan teoksen kokoelmassa on töitä muun muassa Légeriltä, Braquelta, Modiglianilta ja Picassolta, jonka keramiikkaa löytyy jopa ruokailuhuoneen astiakaapista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut