Vipu kasvatti suosiotaan häiriöistä huolimatta

Tänä keväänä noin 60 prosenttia viljelijöistä teki tukihakemuksensa sähköisesti viljelijöiden verkkoasiointipalvelu Vipussa. Sovellus sai ennätysmäärän käyttäjiä, kun sähköisen hakemuksen jätti yhteensä 34 529 maatilaa.

Viljelijöiden päätukihaku päättyi aiempien vuosien tapaan huhtikuun lopussa, mutta Maaseutuvirasto jatkoi hakuaikaa maa- ja metsätalousministeriön määräyksestä 8.5. asti. Syynä hakuajan pidentämiselle olivat tukihakupalvelussa ilmenneet tekniset toimintahäiriöt.

– Viljelijöiden aktiivisuuden ja neuvojien sekä avustajien hyvän työn ansiosta sähköisen tukihaun määrä kasvoi järjestelmän teknisistä häiriöistä huolimatta. Saamamme palaute on ollut aiheellista ja otamme sen huomioon valmistautuessamme ensi vuoden tukihakuun. Maatalouspolitiikan uudistuminen ja ohjelmakauden vaihtuminen asettaa ensi kevään tukihaulle uusia haasteita, maaseutuviraston ylijohtaja Leena Tenhola sanoo.

Vipu-palvelu on auki myös päätukihaun jälkeen. Viljelijät voivat tehdä ilmoituksen hakuajan jälkeen tapahtuneista kylvöalojen muutoksista 27.5.–16.6.