Virolaista nykygrafiikkaa esillä Ullakkogalleriassa

Virge Joekaldan "Longing for the spring".​
Virge Joekaldan "Longing for the spring".​

Olemisen äärellä -näyttely esittelee virolaista nykygrafiikkaa 23 ammattigraafikolta Vuojoen Kartanon Ullakkogalleriassa Eurajoella 22.6.-15.8.2015. Graafikoista puolet on Viron grafiikan tunnettua eliittiä ja toinen puoli nuoria, nousevia taiteilijoita.

Näyttelyssä taiteilija ja katsoja kohtaavat yhteisten kysymysten äärellä. Ihmisen arki, luonto, ihmissuhteet ja mytologia ovat teemoina läsnä. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Tuglas-seuran kanssa.

- Viron vanhin graafikkosukupolvi osoittaa hämmästyttävää uutteruutta ja elinvoimaa tällä hetkellä, näyttelytoiminta on aktiivista, niin kuin se on aina ollut. Nuorempi sukupolvi on opetettu yleistämään ja käsitteellistämään, he ovat myös rohkeampia kokeilemaan erilaisia materiaaleja ja tekniikoita, toteaa Tuglas-seuran toiminnanjohtaja Jaana Vasama.

Olemisen äärellä on katsaus naapurimaa Viron nykygrafiikkaan, sen juuriin ja nykytilaan. Näyttely on myös myyntinäyttely, mikä mahdollistaa katsojalle teoksien lunastamisen välittömästi näyttelyn yhteydessä.

Tuglas-seuran kiertonäyttely kiertää vuoden 2015 aikana Eurajoki mukaan lukien viidellä paikkakunnalla, vuoden näyttelykierros alkaa Vihdistä ja päättyy Helsinkiin.