Virolaisyritys osti puolet Uudenkaupungin Työveneestä – perustavat uuden laivanrakennusyhtiön

Virolaisyhtiö kuvailee kauppaa merkittäväksi askeleeksi pohjoismaisilla laivanrakennusmarkkinoilla.

Virolaisomisteinen Baltic Workboats on hankkinut 50 prosentin osuuden uusikaupunkilaisesta laivanrakennusyhtiö Työvene Oy:stä. Työvene kertoo asiasta tiedotteessa.

Yhtiöt ovat perustaneet yhdessä uuden yhtiön nimeltä Nordic Yards Group, joka toimittaa enimmillään 120-metrisiä aluksia Virossa sijaitsevan Nasvan sekä Uudenkaupungin tehtailta.

Baltic Workboatsin omistaja Margus Vanaselja sanoo, että puolikkaan hankkiminen Suomen suurimmasta työvenevalmistajasta on "merkittävä askel pohjoismaisilla laivanrakennusmarkkinoilla".

– Kilpailu on korvattu yhteistyöllä, synergialla ja parhaan ammattitaidon yhdistelmällä. Virolaisen ja suomalaisen laivanrakennusyrityksen osaamisen ja ammattitaidon yhdistelmällä voimme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset alukset, Vanaselja toteaa tiedotteessa.

Työveneen omistaja ja toimitusjohtaja Juha Granqvist puolestaan toteaa ukilaisyhtiön seuranneen Baltic Workboatsin kehitystä kilpailijana jo pitkään, ja tässä vertailussa virolaisyhtiö on "aina sijoittunut korkealle".

– On vielä entistäkin mielenkiintoisempaa pystyä yhdistämään resurssimme ja osaamisemme ja tarjota kaikkea tätä ammattitaitoa markkinoille, Granqvist sanoo.

Alkuvaiheessa yritykset jatkavat itsenäistä toimintaansa omalla johdolla, omilla työntekijöillään ja omien tavaramerkkiensä alla.

– Työvene Oy:llä on vahvaa insinööriteknistä osaamista ja hyvä infrastruktuuri rakentaa aluksia, jotka ovat kokoluokaltaan 50–120-metrisiä. Nasvassa jatkamme enimmillään 60-metristen mittatilausalusten rakentamista, sanoo Vanaselja.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kaupan hintaa tai muitakaan yksityiskohtia julkisteta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut