ERR: Uuteenkaupunkiin matkalla olleen norjalaisrahtilaivan kyydissä 14 koronatartunnan saanutta – Yle: miehistö ei jää Suomeen

Arkistokuva Yara Nauma -rahtilaivasta. Kuva: Martin Witte Alamy / AOP

Norjalainen Yara Nauma -rahtilaiva aloitti keskiviikkoiltana matkansa Viron Sillamäestä kohti Suomea ja Uuttakaupunkia siten, että kyydissä oli 14 koronavirukseen sairastunutta miehistön jäsentä.

Asiasta ensimmäisenä kertoi Viron yleisradio ERR. Suomessa asiasta uutisoi muun muassa Yle verkkosivuillaan sekä Verkkouutiset.

Miehistöä laivalla on yhteensä 21 jäsentä. Heistä 14 on sairastunut koronavirukseen. Kaksi jäi Viroon sairaalahoitoon. Heistä toinen on Viron ja toinen Filippiinien kansalainen.

Viron terveysviraston tiedottaja Eike Kingsepp kertoo ERR:lle, että miehistön jäsenet ovat hyväkuntoisia.

Alkuperäisessä ERR:n jutussa oli Kingseppiltä tieto, että miehistö tulisi karanteeniin Suomeen. Yle kertoi kuitenkin saaneensa Yaralta tiedon, jonka mukaan miehistö olisi jatkamassa matkaa laivan mukana eikä jäämässä Suomeen.

Myös Länsi-Suomi sai myöhemmin perjantaina kommentteja Yaralta, lue lisää täältä (juttu vain tilaajille): "Yaran tehtaanjohtaja: Laivaan menee vain yksi henkilö, ja hänkin suojavarusteissa – yksi miehistön jäsen viedään ambulanssilla lääkäriin"

Perjantaiaamuna kahdeksan jälkeen alus näkyi MarineTraffic-sivuston mukaan olevan Uudenkaupungin edustalla.

Juttua päivitetty 8.43: Täsmennetty toiseksi viimeisen kappaleen tietoja.

10.04: Lisätty tieto myöhemmästä jutustamme.

10.16: Korjattu otsikosta lukumäärä 14:ksi (ennen virheellisesti 12).

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Yaran tehtaanjohtaja: Laivaan menee vain yksi henkilö, ja hänkin suojavarusteissa – yksi miehistön jäsen viedään ambulanssilla lääkäriin