Virtuaalitodelllisuusympäristö tarjoaa kurkistuksen ihmisiltä suljettuun Khronoksen taloon

Tältä näyttää virtuaalinen Khronoksen talo, johon voi tutustua Lönnströmin museoiden Galleriassa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Virtuaalilaseilta avautuva näkymä sukeltaa aidalla rajatun, hylätyn puutalon pihapiiriin eri vuorokaudenaikoina. Ihmisen vaikutukselta suojatun pihan kasvusto rehottaa jo runsaana ja lupiinit ovat valtaamassa tilaa. 

Lönnströmin taidemuseon ensimmäisestä nykytaiteen projektista, Khronoksen talosta valmistunut virtuaalitodellisuus näyttää aidolta.

Se on ollut IC-98:n taiteilijoiden Visa Suonpään ja Patrik Söderlundin tavoitteenakin: nyt ei ole tehty fantasiaympäristöä, vaan pelitekniikalla toteutettu kokemuksellinen dokumentaatio.

VT-ympäristö pohjautuu Khronoksen talosta tehtyihin luonto-, maisema- ja rakennushistorialliseen selvitykseen sekä  geologiseen ja arkeologiseen kartoitukseen ja linnustoselvitykseen.

VT-ympäristö on monitasoisen nykytaideprojektin viimeinen osa. Tämän jälkeen Khronoksen talon aidalla rajattu pihapiiri Pöytyällä jää niille sijoilleen.

Virtuaalitodellisuusympäristöä pääsee kokeilemaan Lönnströmin museoiden Galleriassa ja myöhemmin sen voi ladata verkosta. Se on myös osa Rauman kaupungin yhdeksäsluokkalaisten kulttuurikasvatussuunnitelmaa.

Kotimuseo ja galleria ovat avoinna huhti–toukokuussa sunnuntaisin kello 12–16. Rauma-päivänä 17.4. museo on avoinna kello 12–18 ja silloin museoon on ilmainen sisäänpääsy.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.