Voiko enää söpömpää olla? Ketunpennut ihastuttavat LS Luonnossa, mutta liika on aina liikaa

Ketun pesäkivikko houkutteli runsaasti kuvaajia, ja meno oli luontoharrastajan mukaan lopulta "kuin kapakassa". Alkukesä näkyy nyt muidenkin eläinjälkeläisten kuvina.

| Päivitetty

Onko mitään söpömpää? Suloisia ja ihania! Muun muassa tällaisia kommentteja ovat herättäneet ketunpennuista otetut kuvat, joita on lähetetty kosolti Länsi-Suomen ylläpitämään LS Luonto -ryhmään Facebookissa.

"Ketunpoikia" on kuvannut useampikin eri kuvaaja. Kuvista voi päätellä, että ainakin suurin osa on tähdännyt kettuja samassa pesälohkareikossa. LS Luonto -ryhmässä on ketunpennuista myös  video.

Ketut tarvitsevat muiden eläinten tapaan rauhaa pesällään. Ryhmässä onkin viisaasti jätetty kertomatta, missä kuvat on otettu. Tästä huolimatta tieto pesän sijainnista on levinnyt muuta kautta laajalti.

Kuvaajia on viime viikkoina käynyt tiettävästi paikalla niin paljon, että kettujen elämä on saattanut jo häiriintyä pahan kerran. Asiaa on pahentanut se, että kaikki ketuista kiinnostuneet eivät ole osanneet käyttäytyä rauhallisesti tai pitää riittävää etäisyyttä paikan asukkaisiin.

– Viime tiedon mukaan paikalla on kuulemma jo meno kuin kapakassa, porukkaa pilvin pimein ja möykkä sen veroista. Ja sitten ihmetellään kun pentuja ei näy! harmittelee paikan tunteva luontoharrastaja Tapio Nylund.

On syytä muistaa, että kuvien halusta huolimatta luonnonvarainen eläin on etusijalla. 

–Toivottavasti kaikki halukkaat on jo kuvansa saaneet. Ja toivottavasti pennut varttuvat aikuisiksi. Ja toivottavasti emo pesii seuraavaksi pentueensa jonnekin hyvin kauas.

LS Luonto -ryhmä pursuaa nyt muitakin alkukesäisiä kuvia ja videoita, sillä kesä on selvästi saanut myös kuvaajat kukkaan. Juuri nyt ajankohtaisia ovat muidenkin eläinten kuin kettujen jälkeläiset.

Lisäksi varsinaisena herkkupalana tai lottovoittona voi havainnon harvinaisuuden vuoksi pitää Laura Oraksen videopätkää terassille tulleesta ilveksestä.

Ryhmä löytyy osoitteesta facebook.com/groups/LSLuonto

Muokattu klo 12.26: Lisätty tieto ketunpesän liiankin runsaasta liikenteestä. Muokattu klo 13.14: Lisätty Tapio Nylundin kommentit.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut