Voimakas tuuli aiheutti häiriöitä sähköverkossa

Viikonloppuna Länsi-Suomen yli puhalsi voimakas tuuli, joka teetti töitä alueen sähköverkkoja hoitavalle Vertek Oy:lle. Rauman ja Uudenkaupungin yksiköiden päällikön Jonne Viitasen mukaan etenkin Vakka-Suomen Voiman verkkoalueella viikonloppu oli kiireinen.

– Hinnerjoella oli puu hangannut linjasta eristeen rikki ja Kalannissa oli komea kuusi kaatunut linjalle. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Pyhärannassa noin 250 taloutta oli tunnin verran ilman sähköä.

Pyhärannassa ei Viitasen mukaan puita kaatunut linjalle, mutta syksyisin kovat tuulet irrottavat suuriakin oksia puista. Sähkökatkon hän epäilee risun aiheuttamaksi.

– Siinä kohdassa risu oli ainoa mahdollisuus. Tuuli oli heittänyt risun lankoihin, mutta itsestään se oli sieltä pois tippunut ennen kuin ehdimme paikalle.

Vian löytymisen jälkeen linjan korjaukseen kuluu aikaa arviolta tunnista kahteen. Viitasen mukaan Hinnerjoella eristettä kuorineen puun aiheuttamat vahingot korjattiin tunnissa.

– Linja oli tien varressa, joten pääsimme suoraan nosturiautosta korjaamaan vian eikä linjaa tarvinnut laskea maahan. Maastossa korjaus kestää puolet pidempään, koska välineitä pitää viedä jonkin verran metsään. Välillä mukaan otetaan mönkijä ja Raumalla on mahdollisuus käyttää myös telakuorma-autoa, jotta saadaan tarvittavat välineistöt maastoon.

Viitasen mukaan alkanut viikko näyttää säänsä puolesta syksyiseltä. Tuuli jatkuu koko viikon.

– Ei ehkä ihan viikonlopun tuulilukemiin päästä loppuviikon aikana.

Lue lisää tiistain Länsi-Suomesta