Voimalinjojen reunapuustoa raivataan Raumalla ja Pyhärannassa

Rauman Energia ja Vakka-Suomen Voima suorittavat voimalinjojen reunapuuston raivausta Raumalla ja Pyhärannassa kesäkuun aikana.

Sähköyhtiöt suorittavat puuston raivaukset osana omia kunnossapito-ohjelmiaan. Raivauksilla tavoitellaan entistä häiriöttömämpää sähkönjakelua.

Molemmat sähköyhtiöt ovat tilanneet raivaustyön Suomen Linjaraivaus Oy:ltä.

Rauman Energian 20 kilovoltin voimalinjojen reunapuuston raivaus käynnistyi 5. kesäkuuta Rauman saaristossa, Otanmaalla ja Karjasluodolla. Raivaustyöt kestävät 9. kesäkuuta saakka.

– Raivaustyö Raumalla on edennyt ripeästi, joten voi olla, että urakka on ohi jo torstaina, käyttö- ja kunnossapitopäällikkö Ville Liukas Rauman Energiasta kertoo.

Vakka-Suomen Voiman alueella Pyhärannassa raivaustyöt käynnistyvät Rohdaisissa, Reilassa ja Rihtniemessä sekä Hanhisissa ja Voiluodolla tänään. Työ jatkuu kesäkuun loppuun saakka.

Pyhärannassa työalue käsittää noin 50 kilometriä.

Puuston raivaus käynnistyy Rohdaisten keskustasta ja etenee pitkin rannikkoa Voiluodolle. Raivaustyötä tehdään arkipäivisin ja hyvissä tuuliolosuhteissa.

Raivattu puusto jää maanomistajien käyttöön.

Voimalinjojen reunapuuston raivauksessa turvaväli helikopteriin on 50 metriä.

Ville Liukas korostaa turvavälin noudattamista.

– Raivaustyössä oleva helikopteri herättää aina ihmisten, varsinkin lasten, kiinnostuksen, mutta liian lähelle työskentelyaluetta ei saa mennä.