Voisiko Raumasta tulla Ti-Ti Nallen uusi koti? "Välittäjänä" toimivan Riku Räsäsen mielestä voisi

Riitta Korpela: Keskusteluja käydään moneen suuntaan.

| Päivitetty

Ti-Ti Nallen "äiti" Riitta Korpela on nähty Raumalla katselemassa paikkoja Riku Räsäsen kanssa.

Korpela etsii parhaillaan uutta kotia Ti-Nallen talolle, joka toimi lähes 20 vuotta Ikaalisissa. Jonkin aikaa nalletalo oli Lempäälän Ideaparkissa.

– En itse halua mitään taloja pyöritellä, mutta voin olla juoksemassa hommaa kasaan ja taustavoimana ideoida erilaisia juttuja brändin ympärille, jos niin halutaan, kuvasi Räsänen omaa rooliaan.

Kaupunki toivoo wau-kohdetta

Räsänen luki hiljattain Länsi-Suomesta, että Rauman kaupungilla olisi toiveena saada kaupunkiin wau-kohde, joka houkuttelisi lapsiperheitä.

– Olen vuosia etsinyt sopivaa kohdetta esimerkiksi Otanlahden Rantapuistoon. Olen kiertänyt kaikki disneylandit, legolandit, tivolit sun muut. Rauman koko ja kesämatkailun kuuden viikon sesonki vain nousevat ongelmiksi. Elämyspuistoa on vaikea saada kannattamaan, pohjusti Räsänen.

"Saatavissa, jos oikeasti halutaan"

Hän kertoo päätyneensä siihen, että Raumalle sopisi parhaiten jonkin tunnetun brändin kohde. Hän paljastaa kysyneensä aiemmin Pertsaa ja Kilua sekä Tatua ja Patua.

– Nyt sellainen olisi saatavissa, jos oikeasti niin halutaan. Ti-Ti Nallen kotitalo on järkevä ja taloudellisesti mahdollinen. Se hyödyttäisi Raumaa laajasti ja linkittyisi hienosti OKL:ään, Räsänen arvioi.

Tapansa mukaan hän heittää jatkeeksi visioita ympärivuotisesta toiminnasta ja näkymisestä Vanhassa Raumassa.

Monet kaupungit olleet yhteydessä

Riitta Korpelan tavoitimme Ti-Ti Nallen kiertueelta Mikkelistä. Joulukuun puoliväliin jatkuvalla rundilla on 23 konserttia, mikä kertoo brändin vetovoimasta.

– Joka paikassa perheet kyselevät tuleeko Ti-Nallen talo ja minne. Keskusteluja käydään moneen suuntaan, myös Raumalle, kertoi Korpela.

– Erittäin iloinen olen, että yli 20 kaupunkia ja kuntaa on ottanut yhteyttä. Nyt olisi osattava tehdä oikeita ratkaisuja. Haen omalle yli 30-vuotiaalle brändille hyvää paikkaa ja hyviä yhteistyökumppaneita.

"Joulukaupunki ihana ajatus"

Minne nallet voisivat Raumalla muuttaa?

– Neuvottelut ovat hyvin alkuvaiheessa. Rauma on todella kaunis merenrantakaupunki ja Vanha Rauma on upea. Mielessä on nallejen lopullinen koti, joka soveltuisi myös ympärivuotiseen toimintaan. Suomessa on neljä vuodenaikaa, joita pitäisi hyödyntää paremmin, sanoi Korpela.

Pitsikaupungin joulua Korpela pitää "aivan ihanana ajatuksena".

– Idyllinen Vanha Rauma antaa mahdollisuuksia. Sitä onnistuminen vaatii, että tehdään joulukaupungin eteen töitä yhdessä, eikä se jää muutaman ihmisen harteille.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut