VR:llä vahva tahto palauttaa Rauman henkilöjunaliikenne – "Isoin ratkaistava asia liikenteen rahoitus"

VR julkaisi liikenneministeriölle antamansa lausunnon henkilöjunaliikenteen ostojen lisäämisestä. Rauman seudun kannalta positiivinen uutinen on, että VR ensi kertaa esittää virallisesti henkilöliikenteen palauttamista Rauma-Kokemäki-välille.

| Päivitetty

VR julkaisi liikenneministeriölle antamansa lausunnon henkilöjunaliikenteen ostojen lisäämisestä.

Rauman seudun kannalta positiivinen uutinen on, että VR ensi kertaa esittää virallisesti henkilöliikenteen palauttamista Rauma-Kokemäki-välille.

Alustavassa ehdotuksessa seisakkeet on merkitty myös Eurajoelle ja Euran Kiukaisiin.

VR:n lausunnossa todetaan, että yhtiöllä on vahva tahto ajaa lisäliikennettä. Uusia mahdollisia reittejä VR listaa useita, eikä se aseta niitä paremmuusjärjestykseen.

VR:n lausunnon mukaan Rauman rata on kunnossa, tosin Raumalle pitää rakentaa uusi laituri Citymarketin ja Prisman kohdalle. Laiturin suunnitelmat on tehty, eikä rahoituksen pitäisi olla liian vaikea rasti.

VR arvioi, että Rauman henkilöliikenteelle löytyy junakalustoa. Ensi alkuun liikennettä ajettaisiin nykyisillä junilla, myöhemmin esimerkiksi SmX-junilla, joita VR on hankkimassa.

Lausunnossa esitetään kahden tunnin vuoroväliä arkisin. Tämä voi vaatia tavaraliikenteen aikataulujen rukkaamista.

Ja sitten vielä: valtion rahaa ostoliikenteeseen tarvittaisiin lisää.

– Kun VR on nyt sitoutunut liikenteen käynnistämiseen Raumalle, on isoin ratkaistava asia liikenteen rahoitus. Liikenteen laajentaminen uusille paikkakunnille vaatii toki lisärahoitusta. Rauman osalta on kyse kuitenkin pienestä rahoituksesta, joten enemmän tässä nyt kysytään ministeriöltä tahtoa asian ratkaisemiseen, kommentoi raumalainen kansanedustaja Matias Marttinen (kok.).

Valtion budjetissa on varattu junaliikenteen ostoihin noin 32 miljoonaa euroa vuodessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut