Vt8 parantamisen tiesuunnitelmaluonnoksia Eurajoen keskustan kohdalla esitellään yleisötilaisuudessa

Varsinais-Suomen ELY-keskus suunnittelee valtatielle 8 Eurajoen kohdalle uutta valtatien linjausta ja eritasoliittymiä liikenteen sujuvuuden parantamiseksi.

Tiesuunnitelmaluonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa maanantaina 6.5. klo 17–19 Eurajoki-salissa Eurajoen kunnantalolla. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Valtatie 8 Turku-Pori -välillä on tärkeä väylä Turun, Rauman ja Porin seutujen liikennejärjestelmässä. Tieosuus on Lounais-Suomen merkittävä tavaraliikenneväylä, jonka merkitystä korostavat ratayhteyden puuttuminen ja tien varrella sijaitsevat viisi vientisatamaa.

Tieosuuden turvallisuus on tällä hetkellä pääteiden runkoverkon huonoimpia. Keskustan kohdalla paikallinen liikenne ja päätien liikenne sekoittuvat, eikä valtatie täytä tärkeimmille päätieyhteyksille asetettuja tavoitteita.

Nykyinen valtatie sivuaa Eurajoen keskustaa ja tien nopeusrajoitus on pitkällä matkalla 60 km/h. Lisäksi valtatiellä on useita vilkasliikenteisiä tasoliittymiä. Suurin ongelma liikenteen sujuvuudelle ja liikenneturvallisuudelle aiheutuu keskustan kohdalla oleva nelihaaraliittymä Kirkkotie/Auvintie/valtatie.

Hankekohtaisia tavoitteita ovat muun muassa Eurajoen kuntakeskuksen hyvä saavutettavuus ja 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus valtatiellä.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kasitien nelikaistaistus vie kohti uuden ajan liikennöintiä – mopoautoderby toi hankkeelle näkyvyyttä