"Vuoden 2020 jälkeen moni haluaa nostaa keskarit ilmaan ja huutaa" – Blind Channel aikoo voittaa toukokuun Euroviisut

"Täällä maailmassa on paljon ihmisiä, jotka tuntee ulkopuolisuuden tunnetta, ja ne ovat tuolla yksin jossain pimeässä ahdistuneena. Me halutaan kerätä se jengi yhteen ja pitää niiden kanssa bileet"

Keskisormet pystyyn, vimmaista rock-energiaa ja pyrotekniikkaa – Suomen euroviisuedustajaksi kruunattu rock-yhtye Blind Channel kertoo aina olleensa show-bändi.

– Meidän eka toive oli, että lisää tulta. Pommit paukkuu. Semmoinen tietty kuolemanpelko tekee hyvää tuollaisessa tilanteessa, laulaja Niko Vilhelm kertoo yhtyeen lavashow'sta STT:lle.

Blind Channel otti murskavoiton lauantaina järjestetyssä Uuden Musiikin Kilpailussa (UMK), jossa seitsemän ehdokasta kisasi viisuedustajan paikasta. Yhtyeen kappale Dark Side oli sekä kansainvälisen raadin että yleisön suosikki ja sai ylivoimaiset 551 pistettä. Suurin painoarvo oli yleisöllä, sillä 75 prosenttia tuloksesta muodostui yleisön äänistä.

Kuusihenkisen bändin laulajat Vilhelm ja Joel Hokka arvelevat, että heidän sanomansa puhuttelee suomalaisia ja että rock-musiikki on suomalaisten dna:ssa. Lisäksi huutaminen keskisormet ilmassa on voinut tuntua koronavuoden jälkeen hyvältä.

– Vuoden 2020 jälkeen aika moni ihminen kokee niin, että ne haluaa nostaa keskarit ilmaan ja huutaa. Se on nimenomaan sitä "dark sideä". Jos auringonnousua ei näy missään, niin pidetään bileet sitten pimeässä, Vilhelm sanoo.

Euroviisut järjestetään Hollannin Rotterdamissa toukokuussa. Kilpailun järjestämistapa ratkeaa myöhemmin koronatilanteen mukaan. Viimevuotiset viisut peruttiin pandemian takia.

Altavastaajista ennakkosuosikeiksi

Toiseksi eniten ääniä UMK:ssa sai Teflon Brothers x Pandora kappaleella I Love You. Suomalaisen rap-yhtyeen ja ruotsalaisen eurodance-tähden kokoonpano jäi kuitenkin 180 pisteellään selvästi voittajan taakse.

Vuonna 2013 perustettu oululaislähtöinen Blind Channel lähti kisaan suurelle yleisölle tuntemattomana nimenä, mutta nousi lopulta ennakkosuosikiksi. Silti valtava äänimäärä yllätti yhtyeen.

UMK:hon kilpailuhenkinen bändi lähti alusta asti voittamaan. Kansainvälistä läpimurtoa tavoitteleva bändi näkee Euroviisut ponnahduspaikkana, mutta sielläkin tavoitteena on voitto.

Jos voitto jää saavuttamatta, sijoitus on kymmenen parhaan joukossa, Hokka uskoo. Yhtye on keikkaillut yli kymmenessä maassa, ja heillä on valmiiksi faneja Euroopassa.

– Tuollaiselle musalle on niin helvetisti kuuntelijoita Euroopassa, ja me tehdään se niin maailmanluokan hyvin, Hokka sanoo.Islannin vuoden 2019 edustaja inspiroi

Euroviisuissa yhtyeen tavoitteena on lisäksi saada näkyvyyttä ja tuoda raskaampaa musiikkia suuren yleisön kuultavaksi.Viisuinspiraationa on toiminut Islannin edustaja vuodelta 2019. Tekno-punkrock-yhtye Hatari kohahdutti poliittisella kappaleellaan sekä BDSM-estetiikalla ja sijoittui finaalissa 10. sijalle.

Hatari oli yksi syy, miksi Blind Channel alun perin haki mukaan UMK:hon, Hokka kertoo.

– Se oli merkki siitä, että sinne voi mennä statement-ajatuksella. Me ei mennä sinne niin sanotusti lämpimillä arvoilla, vaan me mennään "statementtaamaan" sellaista ajatusmaailmaa, mitä me edustetaan. Meillä se konkretisoituu siihen käsimerkkiin, joka saattaa vaikuttaa naiivilta teinipoikamaiselta uholta.

Hokan mukaan Dark Side -kappaleessa on kuitenkin kyse paljon isommista asioista.

– Täällä maailmassa on paljon ihmisiä, jotka tuntee ulkopuolisuuden tunnetta, ja ne ovat tuolla yksin jossain pimeässä ahdistuneena. Me halutaan kerätä se jengi yhteen ja pitää niiden kanssa bileet.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut