Vuoden humanistiteko Eurajoki-ryhmälle

Turun yliopiston humanistinen tiedekunta antoi Vuoden humanistiteko -kunniamaininnan Eurajoki-ryhmän käynnistämälle kansalaistoiminnalle Eurajoen pelastamiseksi.

Humanistiteon valinnalla tuodaan vuosittain julkisuuteen sellainen henkilö, yhteisö tai toimenpide, joka edistää humanistisia arvoja ja toimintatapaa. Vuoden humanistiteko valitaan yleisöäänestyksellä yleisön tekemien ehdotusten perustella.

Eurajoki on ollut vuonna otsikoissa huonon tilansa ja jatkuvien ympäristöongelmien vuoksi. Eurajoki on ollut muun muassa käyttökiellossa viime vuosien aikana lähinnä ulosteperäisten bakteerien korkean pitoisuuden vuoksi.

Elokuussa 2012 perustettiin Eurajoki-työryhmä auttamaan kansalaisia ympäristölupaan liittyvien muistutusten ja mielipiteiden jättämisessä. 


- Kansalaiset jokivarressa ovat löytäneet toisensa, oppineet toimimaan yhdessä sekä epävirallisissa verkostoissa että hallintomenettelyjen yhteydessä ja uskaltavat tulla esiin niin mediassa kuin muuallakin. Tämän on mahdollistanut sosiaalisen median avulla toteutettu tavallisten ihmisten aktiivinen kansalaistoiminta, todetaan tiedekunnan tiedotteessa.