Vuoden kyläteko henkii todellista lähimmäisyyttä

Köyliön Vuorenmaan kylällä yhdistettiin viime kesänä voimat tulipalossa talonsa menettäneiden sisarusten auttamiseksi. SataKylien palkitsemasta Vuoden Kyläteosta paistaa aito läheisistä välittäminen ja auttamisen halu.

Vuoden kyläteko on aikaansaannos, jolla on ollut merkittävä positiivinen vaikutus koko kyläyhteisön kannalta. Etsintäkuulutus tuotti 11 hakemusta, joiden joukosta SataKylien hallitus poimi helmensä.

– Taso oli ihan mieletön, kaikki upeita esimerkkejä siitä, miten elinvoimaisia ja yhteisöllisiä kyliä Satakunnassa on. Toisaalta valinta ei kuitenkaan ollut vaikea, sillä jokainen hallituksen kokouksessa ollut sai laatia oman TOP 3 -listansa ja kaikilla oli mukana tämä Köyliön Vuorenmaan ”kyläapurinki”, kertoo SataKylien kyläasiamies Hanna Ruohola.

SataKylät ry:n Vuoden Kyläteko -kisan voittaja palkittiin torstaina SataKylien syyskokouksen yhteydessä Kullaan Levanpellossa Gasthaus Matinliisassa. Vuorenmaan kyläyhdistys sai maineen ja kunnian ohella 500 euron rahapalkinnon.

Yksi Vuorenmaan kylän asuinrakennuksista paloi heinäkuun lopulla salamaniskun seurauksena. Talossa asuneet mies ja nainen, sisarukset, pelastuivat, ja heidät vietiin sairaalahoitoon.

Kyläläiset tulivat apuun ja talonsa menettäneet saivat nopeasti uuden uutukaisen kodin.