Vuoden kylätoimija on raumalainen Åke Vastavirta

Vastavirta on toiminut kylänsä hyväksi jo 1980-luvulta lähtien. Kuva: SataKylät ry

SataKylät ry on valinnut vuoden kylätoimijaksi raumalaisen Åke Vastavirran Sorkan kyläyhdistyksestä.

Vastavirta on toiminut kylänsä hyväksi jo 1980-luvulta lähtien. Sorkassa onkin tehty merkittävää työtä, muun muassa kylän vesi- ja viemäröintiasiat ovat kunnossa ja viemärilinjan kaivantoon yhdistettiin sekä valokuitu että sähköt. Urakan pääasiallisena ideoijana ja organisoijana toimi Vastavirta.

Oman kylän asioiden lisäksi Vastavirta on ajanut myös muiden Rauman kylien asioita. Hän on kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsenenä pystynyt puolustamaan pieniä kyliä esimerkiksi kyläkoulujen säilyttämisen, rakennuslupien, kylien kehittämisen ja joukkoliikenteen suhteen.

Tällä hetkellä Vastavirta toimii myös Rauman kylien neuvottelukunnan puheenjohtajana.

SataKylät ry palkitsee joka toinen vuosi henkilön, joka on aktiivisuudellaan, innovatiivisuudellaan tai pitkäjänteisyydellään vaikuttanut kylänsä ja kyläläistensä hyvinvointiin. Kylätoimijan taustayhteisö palkitaan 200 euron summalla.

Tänä vuonna ehdotuksia vuoden satakuntalaiseksi kylätoimijaksi tuli yhteensä yhdeksän kappaletta, ja valinnan suoritti SataKylät ry:n hallitus. Hakemuksista kävi hyvin ilmi, että kylätoiminta Satakunnassa on edelleen vireää ja kylätoiminnan vuoksi uhrataan paljon aikaa ja vaivaa.